Teknoloji

Yüksek fiyat performans oranlı Xiaomi Mi 9 Lite Türkiye’ye giriş yaptı

xiaomi mi 9 lite

Xiaomi Mi 9 Lite, geçtiğimiz ayın ortalarında yurt dışında duyurulmuştu. Bu telefon henüz Xiaomi Türkiye resmi garantisiyle henüz satışa sunulmadı. Ancak Log’un haberine göre, büyük bir satış kanalında, 128 GB dahili depolama alanlı modeli satışa sunuldu.

İthalatçı garantisiyle satılan Xiaomi Mi 9 Lite’ın fiyatı 2899 TL olarak belirlendi. Xiaomi’nin yaz aylarında Çin’de tanıttığı Mi CC9 modelini baz alan bu telefon, şık görünümüyle dikkat çekiyor. Damla çentikli ekranı parmak izi okuyucusunu da barındırıyor.

Video – Xiaomi Mi 9 Lite için yurt dışında gösterilen reklam

Telefonun sadece siyah renkli versiyonu satılırken, resmi kanallar aracılığıyla satışa sunulduğunda diğer renk seçeneklerinin de gelmesi bekleniyor.

Xiaomi Mi 9 Lite özellikleri

XIAOMI MI 9 LITE’IN ARKASINDA DA ÜÇ KAMERA VAR.

Xiaomi Mi 9 Lite’de 6.39 inç, 1080 x 2340 piksel çözünürlüklü HDR ekran bulunuyor. Snapdragon 710 işlemciyle çalışan telefonun 128 GB kapasiteli versiyonu 6 GB RAM barındırıyor.

Mi 9 Lite’ın da arkasında üç kamera var. 48 megapiksel, f/1.8 diyaframlı ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor. Arka kamera sistemiyle 4K video kaydı yapılabiliyor. Önde ise 32 megapiksel, f/2.0, 1080p video kayıt özellikli selfie kamerası yer alıyor.

4030 mAh kapasiteli pili bulunan Android telefon 18W hızlı şarj desteğine sahip. USB-C portu üzerinden şarj ediliyor. 3.5 mm kulaklık jakı da mevcut durumda. Aynı zamanda microSD kart yuvası da mevcut.

Android 9 Pie ile yüklü olarak gelen telefonda MIUI 10 kullanıcı arayüzü geliyor. Oyun performansını artıran Game Turbo 2.0 özelliği de bulunuyor.

3000 TL’nin altındaki fiyatı ve günlük işleri rahatlıkla yerine getirecek performansıyla Xiaomi Mi 9 Lite sahiplerini memnun edecek bir Android telefon gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER