Teknoloji

Xiaomi’nin robotu CyberDog’u işbaşındayken görün [Video]

xiaomi cyberdog

Xiaomi, bu hafta içinde duyurduğu robot köpeği CyberDog‘un yer aldığı ilk videosunu yayınladı. Görüntüler bize dört ayaklı aracı hareket halinde görmemiz için ilk fırsatı sunuyor. Videoda Boston Dynamics’in Spot adlı robotuna benzerliğinin her zamankinden daha çarpıcı olduğunu görünce şaşırmayacaksınız.

Dramatik olduğu kadar bilimkurgu niteliğini de taşıyan video, CyberDog’u yüksek teknolojili bir laboratuvarda, görünüşe göre ilk kez canlanırken gösteriyor. Robot bir yandan çevresini keşfederken bir yandan da, Xiaomi’nin CyberDog’un tanıtımıyla ilgili olarak yayınladığı yazıda bahsettiği ters takla manevrasını aniden gerçekleştiriyor. Ancak Xiaomi bu hareketin tümünü göstermek yerine sadece yarısını göstermekle yetiniyor.

Çinli teknoloji şirketi, CyberDog’un nasıl kullanılabileceğine dair kendi fikirlerini sunmak yerine, dünyanın dört bir yanındaki geliştiricilere ona ne tür hileler öğretebileceklerini görmeleri için 1000 CyberDog’luk bir başlangıç çalışması sunuyor.

xiaomi cyberdog

Ne var ki, ilgilenen geliştiricilerin bir CyberDog için 9999 yuan (yaklaşık 13200 TL) ödemek zorunda kalacaklar. Bu, çok ucuz olmasa da, Boston Dynamics Spot’un yaklaşık 638 bin TL’lik fiyatından çok daha makul görünüyor.

CyberDog’a evini açacak geliştiriciler çok sayıda teknolojiye sahip olacaklar. Robotik köpek bir dizi sensör ve kamera, çeşitli bağlantı noktaları ve saniyede 3.2 metre maksimum hızla geniş bir hareket mekanizması ve yelpazesi barındırıyor. Ayrıca sesli komutlara yanıt verebilir ve bir akıllı telefon uygulaması aracılığıyla çalıştırılabilir.

CyberDog’un yeteneklerinin düzgün bir şekilde kullanılıp kullanılmayacağını veya Xiaomi’nin robotunun diğer pek çok robot gibi çok şey vadeden bir hurda yığınına mı dönüşeceğini söylemek için henüz çok erken. Şüphesiz yeteneklerine ve dikkat çekici teknolojisine rağmen, Boston Dynamics’in Spot robotu, Haziran 2020’de satışa sunulduğundan bu yana çeşitli sektörlerde ticari başarı yakalamaya çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER