Manşetler

Boston Dynamics şimdi de Spot’u dans ettiriyor – Video

boston dynamics
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Boston Dynamics, robotlarının yeteneklerini zaman zaman yayınladığı videolarla tüm dünyaya gösteriyor. Şirket tarafından geçtiğimiz hafta yayınlanan videoda insansı robotu Atlas’ın parkurdaki yetenekleri sergilenmişti. Bugün yayınlanan son videoda ise dört ayaklı SpotMini’nin dans konusundaki yetenekleri görülüyor.

Dört ayaklı olması ve boyutları itibarıyla bir köpeği hatırlatan Spot, videoda Mark Ronson ve Bruno Mars’ın “Uptown Funk” isimli şarkısının Glee dizisinde seslendirilen versiyonu eşliğinde dans ediyor. Dört ayağının üstünde oldukça hızlı hareket eden robot, başı olarak tanımlanabilecek tutma mekanizmasını da ritme uygun biçimde oynatıyor. 1 dakikadan biraz daha uzun süren videonun sonlarına doğru arkasını dönerek kalça hareketlerini sergileyen robot, videonun sonunda Michael Jackson’ı hatırlatacak şekilde geri geri yürüyerek sahneden çekiliyor.

Boston Dynamics Spot’un marifetlerini daha önce de sergilemişti

Bir zamanlar Google‘ın bünyesinde olan, ancak artık yola SoftBank çatısı altında devam eden Boston Dynamics, SpotMini‘nin yeteneklerini daha önce de sergilemişti. Şirketin robotuu 2019’da satışa sunması planlansa da, henüz sürece dair detaylar netleşmiş değil.

İLGİLİ HABERLER