Teknoloji

Xiaomi yıl sonu hedefine 10 ayda ulaşmayı başardı

xiaomi mi mix 3 5g

Xiaomi kendisine 2018’de 100 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirme gibi iddialı bir hedef koymuştu. Çinli üretici bu hedefe henüz yılın bitmesine iki ay varken ulaşmayı başardı.

Mydrivers News sitesinde yer alan habere göre, şirket 26 Ekim itibarıyla 2018 içinde 100 milyon akıllı telefon sattı. Bu önemli başarıyı şirketin kurucusu Lei Jun, Çin’in başkenti Pekin’de bulunan Zhong Guan Cun teknoloji merkezinde duyurdu. Xiaomi, 2010’da “Çin’in Silikon Vadisi” olarak da tanımlanan söz konusu merkezde kurulmuştu.

Xiaomi’nin ayda ortalama 10 milyon telefon satması, şirketin yılı 120 milyon telefon satışıyla tamamlayabileceği ihtimalini ortaya çıkarıyor. Akıllı telefon pazarının durgunluğa girdiği bir ortamda yılda 100 milyondan fazla telefon satabilmek, oldukça önemli bir başarı niteliği taşıyor. Xiaomi’nin Samsung, Apple ve Huawei’nin satış rakamlarına ulaşması için daha zaman olsa da, son veriler Çinli üreticinin küresel akıllı telefon pazarında dördüncü sıraya yerleştiğini ve büyüme hızı bakımından da ikinci olduğunu gösteriyor.

Xiaomi üst sınıf özellikleri uygun fiyatla sunuyor

Üst sınıf özellikleri uygun fiyat karşılığında sunması, Xiaomi‘nin başarısındaki temel unsur olarak öne çıkıyor. Dünyanın en kalabalık iki ülkesi olan Çin ve Hindistan’daki popülaritesi de şirket için yüksek sevkiyat rakamlarına ulaşmayı kolaylaştırıyor. Yeni tanıtılan Xiaomi Mi Mix 3 ile büyüme trendinin daha da hızlanarak devam etmesi oldukça muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER