Teknoloji

Xiaomi’den telefonun kullanım süresini artıracak yeni pil teknolojisi

xiaomi 14 pro

Mobil cihazlardaki pil teknolojisi son birkaç yıldır ciddi anlamda gelişmiş durumda. Hâlihazırda bazı üreticiler 125W seviyesinde hızları görüyor. Xiaomi bu konuda çıtayı biraz daha yukarıya taşımaya hazırlanıyor. Şirketin yeni geliştirdiği yüksek yoğunluklu Silikon Lityum pil, aynı pil boyutunda yüzde 10 daha fazla kapasite vadediyor.

Xiaomi’nin Weibo hesabından yaplan paylaşımda, yeni teknolojinin detaylarından da bahsediliyor. Yeni teknolojide pilin negatif elektrotlarında mevcut lityum iyon pillerdekine kıyasla üç kat daha fazla silikon malzeme kullanıldığı belirtiliyor. Buna ek olarak, devre kontrollerinin de küçültüldüğü ifade edildi.

Söz konusu inovasyonlar sayesinde Xiaomi’nin pilin boyutunu değiştirmese de, kapasitede yüzde 10’luk bir artış sağladığı belirtildi. Yeni pil teknolojisinde bataryanın nasıl görüneceğini gösteren bir görsel de şirket tarafından paylaşıldı.

xiaomiYüzde 10 artış kulağa çok fazla gelmese de, gerçek kullanımda bariz bir fark oluşturabilir. Xiaomi’den verilen bilgiye göre, yeni teknoloji sayesinde telefonun pil ömrü 100 dakika artacak. Şirketin bu yeni teknolojiyi diğer akıllı telefon üreticilerine de sunacağı belirtilirken, Xiaomi 12 serisinde söz konusu teknolojinin kullanması beklenmiyor. Yeni teknolojiye sahip pillerin geniş ölçekli üretimin 2022’nin ikinci yarısında başlaması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER