Teknoloji

İşte Xiaomi’nin görünüşte çok değişmeyen, ancak yeni mesajlar içeren yeni logosu

xiaomi yeni logo

Dünyada hiç kimse teknoloji firmaları kadar çok kurumsal gösteriş yapmıyor. Çinli mobil devi Xiaomi için de bu durum farklı değil. Şirket bugün yeni katlanabilir telefonu Mi Mix Fold‘u duyurdu. Ancak aynı zamanda kare tasarımlı eski logosunu yuvarlatılmış köşelere sahip yeni logosuna nasıl dönüştürdüğünü de 20 dakikayı aşan bir zaman boyunca anlattı.

Xiaomi de yeni logosunun görünüş olarak eskisine oldukça benzediğini biliyor olmalı. Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun da biraz belagat yaparak “Orijinal logomuzu yuvarlaklaştırdığımız için bu logo sizi hayal kırıklığına uğrattı mı?” diye sordu. Ancak yine Lei’den öğreniyoruz ki, şirket sadece şekli kareden yuvarlağa değiştirmekle kalmadı, aynı zamanda “markanın iç ruhunu ve zihniyetini” de değiştirdi.

Şirket, yeni logonun şeklinin matematiksel denklemler kullanılarak tanımlanabileceğini ve firmanın doğru olanı seçmesinin uzun zaman aldığını belirtti. İlginçtir ki, marka yenileme çalışmaları 2017’de başlamış.

Xiaomi’nin daha önce göz önünde bulundurduğu, ancak reddettiği seçenekler aşağıda yer alıyor. En sonunda N:3 olarak işaretlenen tasarım tercih edilmiş:

xiaomi yeni logo adayları

Logo bir şirketin kimliğini ortaya koyan en önemli unsur. Bazı logolar çok basit görünse ve eskisinden fark yokmuş gibi hissettirse de, arka planda en ince detay düşünülüyor, verilecek her türlü mesaj saptanıyor.

Lei’nin açıkladığı gibi yeni logo, ünlü Japon tasarımcı Kenya Hara tarafından kontrol edilen, Xiaomi’nin marka kimliğinin yenilenmesi çalışmalarının bir parçasını teşkil ediyor. Videoda yer alan bir bölümde Hara, “Yeni logo, şeklin basit bir yeniden tasarımı değil, Xiaomi’nin iç ruhunun bir özetidir.” dedi. “Tasarım, esasen ‘Canlı’ konseptinin bir yansıması.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER