Teknoloji

Xiaomi Watch S1 akıllı saat ve TWS Earphones 3 kablosuz kulaklık tanıtıldı

xiaomi watch s1

Xiaomi 12 serisinin üyeleriyle birlikte Watch S1 adını taşıyan yeni akıllı saatini ve TWS Earphones 3 kablosuz kulaklığını da gözler önüne çıkardı. Xiaomi’nin şimdiye kadarki en üst sınıf akıllı saati olan Watch S1, paslanmaz çelik bir kasaya sahip. Akıllı saatin 1.43 inç büyüklüğündeki AMOLED ekranını safir cam koruyor. Üçüncü taraf uygulama desteği de saatin özellikleri arasında bulunuyor.

117’den fazla spor takip moduna sahip akıllı saat, suyun altında 5 ATM basınca kadar çalışabiliyor. NFC modülüyle ödeme yapmakta kullanılabilecek olan Watch S1’de mikrofon ve hoparlör mevcut. Bu da saatin telefon görüşmesi için de kullanılabileceği anlamına geliyor.

Xiaomi Watch S1’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4070 mAh pil veriyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu kapasite saati 12 gün çalıştırmak için yeterli olacak.

Xiaomi TWS Earphones 3 kablosuz kulaklık ise aktif gürültü engelleme özelliğiyle geliyor. Bu teknoloji sayesinde etraftaki sesler 40 dB’e kadar kesilebiliyor. Söz konusu özellik için üçlü mikrofon sisteminden faydalanılıyor. Kulaklıkta çevre seslerini duymak isteyenler için şeffaf mod özelliği de mevcut.

Şirketten verilen bilgiye göre, aktif gürültü engelleme özelliği kapalıyken kulaklıkla 7 saat boyunca müzik dinlemek mümkün olacak. Şarj kutusuyla bu süre 30 saate çıkacak. Şarj kutusunun pili USB-C girişi üzerinden veya kablosuz olarak doldurulabilecek. Kulaklığın suya ve toza karşı IP55 dayanıklılık sertifikasına sahip olduğunu belirtmekte de fayda var.

Xiaomi Watch S1, Çin’de 1049 yuandan (2036 TL) başlayan fiyatlarla satılacak. Deri kayış isteyenlerin 1199 yuan (2327 TL) ödemesi gerekecek. Xiaomi TWS Earphones 3’ün fiyatı ise 449 yuan (871 TL) olarak belirlendi.

İLGİLİ HABERLER