Teknoloji

Xiaomi’nin yeni çentikli telefonu TENAA belgelerinde görüldü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomi redmi 6 proM1805D1SE model numarasını taşıyan Xiaomi markalı yeni bir telefon, Çin’in telekomünikasyon sertifika kurumu TENAA’nın belgelerinde boy gösterdi. Cihazın görsel açıdan Redmi Note 5 Pro’ya olan benzerliği, akıllı telefonun Redmi 6 Pro adıyla çıkması ihtimalini kuvvetlendiriyor. Xiaomi Redmi 6 Pro’da dikkat çeken ilk unsurlar ise çentik ve dikey olarak yerleştirilen çift lensli arka kamera modülü oluyor.

TENAA geçtiğimiz hafta Xiaomi’nin iki telefonuna daha sertifika vermişti. M1804C3CC ve M1804C3DE model numaralarını taşıyan bu cihazların da Redmi 6 ve Redmi 6A adını taşıması bekleniyor.

Slashleaks’in ortaya çıkardığı belge, Redmi 6 Pro’nun özellikleri ve tasarımı konusunda da ipucu veriyor. Belgede telefonu her açıdan gösteren bir fotoğraf da yer alıyor. Telefonun metal arka paneli, görsel açıdan akıllara Redmi 5’i getiriyor. Çentiğin varlığına rağmen, ekran çerçevelerinin büyüklüğü dikkat çekiyor.

Xiaomi Redmi 6 Pro adıyla kullanıcıların karşısına çıkması beklenen telefonda 5.84 inç büyüklüğünde Full HD+ ekranın bulunacak. Söz konusu ekranın 19:9 görüntü oranına sahip olacağı belirtilirken, telefonda yer alan işlemcinin ismi konusunda henüz bilgi verilmedi. Sadece sekiz çekirdekli olduğu ve 2 GHz hızında çalışacağı bilinen işlemciye eşlik edecek bellek ve depolama alanı kapasitesi konusunda ise farklı seçenekler sunulacak. Telefonu almak isteyenler 2, 3 ya da 4 GB RAM ve 16, 32 ya da 64 GB dahili depolama alanları arasında tercih yapabilecek. 12 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera, 5000 mAh pil ve Android 8.1 işletim sistemi telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER