Teknoloji

Xiaomi Pinecone isimli mobil yongasını 28 Şubatta duyuracak

xiaomi pineconeXiaomi’nin kendi mobil yongasını üreteceğine dair haberler, kısa süre önce gündeme gelmişti. Şirket, Çin’in popüler sosyal medya platformu Weibo üzerinden yaptığı açıklamayla bu haberleri doğruladı. Xiaomi Pinecone adını taşıyan mobil yongasını 28 Şubatta Çin’in başkenti Pekin’de düzenleyeceği etkinlikte duyuracak.

Mobil yongaya dair bilinenler şu an için sınırlı. Ancak geçtiğimiz ekim ayında ortaya çıkan dedikodularda, “Meri” kod adıyla anılan Mi 5c’nin Pinecone’u taşıyan ilk telefon olacağı iddia edilmişti. Sızan Geekbench sonuçlarına göre, Mi 5c’de sekiz çekirdekli işlemci ve 3 GB RAM bulunacak. Telefonun kutusundan Android 7.1.1 Nougat işletim sistemiyle çıkacağı söyleniyor. Daha önceki sızıntılarda cihaz Android 6.0 yüklü olarak görünmüştü.

Xiaomi’nin mobil yonga üretme planı bir sır değildi. Şirket, Pinecone’u üretme konusunda ilk adımlarını 2014’ün kasım ayında yapmıştı. Yonga üreticisi Leadcore ile birlikte Pinecone Electronics’i kuran Xiaomi, şirketin yüzde 51 hissesini elinde bulunduruyor. Kısacası söz konusu proje iki yılı aşkın bir süredir devam ediyor.

Xiaomi Pinecone ile Qualcomm ve MediaTek’e bağımlı olmaktan kurtulacak

Xiaomi mobil yongasını üreterek Qualcomm ve MediaTek’e bağımlı olmaktan da kurtulmuş olacak. Leadcore’un radyo teknolojisinden yararlanacak olan Xiaomi, kayda değer bir tasarruf fırsatını da yakalamış olacak. Şirket kendi mobil yongasını üreterek Apple, Samsung ve Huawei gibi şirketlerle olan rekabetinde elini biraz daha güçlendirebilecek.

İLGİLİ HABERLER