Teknoloji

Xiaomi Pad 6S Pro’nun tanıtım tarihi ve özellikleri doğrulandı

xiaomi pad 6s pro

Xiaomi’nin yakında yeni bir tableti tanıtabileceğine dair söylentiler bir süredir etrafta dolaşıyordu. Bu tabletin Pad 7 adıyla resmiyet kazanabileceği söylense de, şirketten gelen paylaşımlar farklı bir durumu gösteriyor. Xiaomi Pad 6S Pro adını taşıyan yeni tablet, 22 Şubat’ta Çin’de Xiaomi 14 Ultra ile birlikte gözler önüne çıkacak.

Tanıtım tarihini açıklayan Xiaomi, yeni tabletinin tasarımını ve özelliklerini gösteren görseller de paylaştı. Görsellerde tableti sadece önce taraftan görmek mümkün olsa da; Pad 6S Pro’nun arka panel tasarımının Pad 6, Pad 6 Pro ve Pad 6 Max’e benzemesi muhtemel görünüyor. Xiaomi’nin yeni tabletiyle birlikte manyetik klavye ve kalem gibi aksesuarlar sunacağı da görsellerin gösterdikleri arasında yer alıyor.

Pad 6S Pro, 12.4 inç büyüklüğünde LCD ekranla gelecek. Görüntü oranı 3:2 olan 3K çözünürlüklü ekranın yenileme hızı ise 144 Hz olacak. Maksimum parlaklık seviyesi de 900 nit olarak gösteriliyor. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle gelmesi beklenen tabletin en üst konfigürasyonda 16 GB RAM ve 1 TB depolama alanının bulunacağı belirtiliyor.

Xiaomi Pad 6S Pro 120W şarj desteğiyle gelecek

Pad 6S Pro’nun pil kapasitesi şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak 120W hızlı şarj desteğinin varlığı şimdiden doğrulanmış durumda. HyperOS yüklü diğer Xiaomi cihazlarıyla pürüzsüz entegrasyon ve Wi-Fi 7 desteği de Pad 6S Pro’nun doğrulanan özellikleri arasında yer alıyor.

Xiaomi Pad 6S Pro ile sunulacak kameralar konusunda ise henüz doğrulama gelmiş değil. Tabletin 50 megapiksel ana kamera ve 2 megapiksel ikinci kamera ile 20 megapiksel ön kamerayla gelebileceği söyleniyor. Xiaomi, 20 megapiksel ön kamerayı Pad 6 Pro ve Pad 6 Max modellerinde de tercih etmişti. Pad 6S Pro’nun küresel sertifikalar alması, tabletin Çin dışında da piyasaya sürüleceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER