Teknoloji

Xiaomi MIUI 13 için şimdiden kolları sıvadı

xiaomi miui 13
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi, en yeni kullanıcı arayüzü MIUI 12‘yi geçtiğimiz gün duyurmuştu. MIUI 11’i farklı yönlerde geliştiren MIUI 12’in dağıtım süreci haziran ayında başlayacak. Xiaomi, MIUI 13 için de şimdiden kolları sıvamış durumda.

Xiaomi, bu gelişmeyi Mi Community Çin sayfasında yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Şirket, söz konusu paylaşımda kullanıcıları MIUI 13’ün işlevsel tasarım anketine katılmaya davet etti. MIUI 13 hakkında şimdilik ortada bir detay bulunmasa da, Xiaomi’nin MIUI 12’de sunduğu özelliklerden bazılarını geliştirme yoluna gideceği rahatlıkla söylenebilir.

MIUI 13’ün hazırlık çalışmaları başlasa da, kullanıcı arayüzünün 2021’den önce hazır hâle gelmesi pek muhtemel görünmüyor. MIUI 13’ün gelecek yıl içinde duyurulduktan bir süre sonra dağıtıma çıkması, en mantıklı senaryo gibi görünüyor.

Xiaomi MIUI 13 için çalışmaya başlasa da, öncelikli olarak MIUI 12’nin dağıtım sürecini sorunsuz biçimde götürmesi gerekiyor. MIUI 12’de gelişmiş görsel efektler, yeni duvar kağıtları, gizlilik iyileştirmeleri gibi yenilikler kullanıcılara sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER