Teknoloji

Xiaomi’nin akıllı gözlüğü ön satışa çıktı

xiaomi mijia glasses camera

Xiaomi akıllı gözlük konseptini geçtiğimiz yılın eylül ayında gözler önüne çıkarmıştı. Çinli üreticinin bu konsepti gerçek bir ürüne dönüştürmesi bir yıldan kısa bir zaman aldı. Akıllı gözlük, Xiaomi Mijia Glasses Camera adıyla ön satışa sunuldu.

Xiaomi’nin kendisine ait kitle fonlama platformu üzerinden ön satışa sunulan Mijia Glasses için 2499 yuan (6628 TL) ödemek gerekiyor. 100 gram ağırlığındaki gözlükte Snapdragon 8 serisi tabanlı bir işlemci ve 5x optik zum yapabilen ikili bir kamera sistemi mevcut.

Snapdragon işlemciye 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı eşlik ediyor. Ancak buna ek olarak, başlıkta ekstra bir görüntü sinyali işlemcisinin de bulunduğu anlaşılıyor. Sony tarafından üretilen silikon tabanlı OLED ekranın maksimum parlaklık seviyesi 3000 nit olurken, piksel yoğunluğunun da 3281 ppi olduğu belirtildi. Ekranın mavi ışık seviyeleri için TUV’dan sertifikaya sahip olduğunu da belirtmekte fayda var.

Ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstlenirken, ikinci kamera olarakk 8 megapiksel çözünürlüklü 5x telefoto periskop sensör tercih edilmiş. Optik görüntü sabitleme özelliğine sahip kamera, 100 dakikaya kadar kesintisiz video kaydı yapabiliyor.

xiaomi mijia glasses cameraMijia Glasses Camera ihtiyaç duyduğu enerjiyi 1020 mAh kapasiteli pilinden alıyor. 10W kablosuz şarj desteğine sahip gözlüğün pili tamamen boşken 30 dakika içinde yüzde 80 oranında doluyor. Ekran üzerinde canlı çeviri ve XiaoAI yapay zekâ desteği de gözlüğün özellikleri arasında sayılıyor.

Xiaomi Mijia Glasses Camera, üretim kapasitesi arttığında ve teslimatlar başladığında 2699 yuan (7152 TL) karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER