Teknoloji

Xiaomi microLED ekranlı akıllı gözlük konseptini tanıttı

xiaomi microled

Xiaomi, Smart Glasses olarak adlandırdığı microLED ekranlı akıllı gözlük konseptini gözler önüne çıkardı. Şirketten yapılan açıklamada gözlüğün satışa sunulması gibi bir planın olmadığı belirtilse de, çok fazla detayın paylaşılması gelecekte bu fikrin değişebileceğini gösteriyor.

Xiaomi’nin akıllı gözlük konseptinin klasik bir tasarıma sahip olduğu söylenebilir. Ancak Facebook ve Ray-Ban’in birlikte hazırladığı Facebook Stories’ten farklı olarak bu gözlükte artırılmış gerçeklik özelliklerini destekleyen bir ekran bulunuyor.

Xiaomi’den yapılan açıklamada tek renkli microLED ekranın daha yüksek piksel yoğunluğu ve OLED’e kıyasla daha uzun ömürlü olması nedeniyle tercih edildiği belirtildi. MicroLED daha kompakt bir paneli ve daha kolay ekran entegrasyonunu mümkün kılıyor.

Kendi kendine yayıcı bir ekran teknolojisi olan microLED, OLED’in doğal takipçisi olarak görülüyor. Ancak fiyatının yüksek olması, microLED panellerin yaygınlaşmasını engelliyor.

Xiaomi, microLED panelinin bir pirinç tanesi büyüklüğünde olduğunu ve maksimum parlaklık seviyesinin 2 milyon nit olduğunu da belirtti. Işık göze ulaştığında bu kadar parlak olmayacak, ancak yüksek parlaklık da içeriğin güneş ışığı altında bile rahatlıkla görülmesini sağlayacak. Xiaomi 51 gram ağırlığındaki gözlüğün navigasyon, canlı çeviri ve bildirim gösterimi gibi işler için kullanılabileceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER