Teknoloji

Xiaomi Mi5 16 Temmuzda duyurulabilir

Xiaomi elektrikli otomobil

Xiaomi-Logo-050115

Xiaomi’nin yeni Mi serisi akıllı telefonunu yakında duyuracağına dair dedikodular birkaç haftadır konuşuluyor. Akıllı telefona dair sızıntıların artmasıyla birlikte güçlenen bu beklenti, önümüzdeki hafta itibarıyla nihayet gerçeğe dönüşecek gibi gözüküyor. Çinli akıllı telefon üreticisinin resmi Weibo hesabı aracılığıyla paylaştığı bir fotoğraf, Xiaomi Mi5’in 16 Temmuzda duyurulabileceğini ortaya koyuyor.

xiaomi-mi5-weibo-100715

Paylaşılan görselde PK harfleri belirgin biçimde görülüyor. K harfinin dikey çizgisiyse Xiaomi Mi5’in ince profilini temsil edecek biçimde çizilmiş. Yeni cihazda metal kasa kullanılması oldukça muhtemel gözükse de, metal kasanın tek parça bir tasarımla gelip gelmeyeceğini görmek için 16 Temmuza kadar beklemek gerekiyor. Xiaomi mevcut gözde telefonu Mi4’ün duyurusunu 22 Temmuz 2014’te gerçekleştirmişti.

Xiaomi Mi5’e dair dikkat çeken dedikodulardan birisi de, cihazın arkasında çift kameralı bir sistemin kullanılması ihtimali. Böylelikle akıllı telefonla çekilecek fotoğrafların daha yüksek kaliteye sahip olması bekleniyor. Cihazda 16 megapiksel bir arka kamera bulunabileceği belirtiliyor.

Xiaomi Mi5’te 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde 5.2 inç Quad HD LCD ekran bulunması öngörülüyor. 565 ppi piksel yoğunluğuna sahip bu ekran, Xiaomi Mi5’i Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’in gerisine atıyor. Qualcomm Snapdragon 810 işlemci ve 3000 mAh kapasiteli pil Xiaomi Mi5’in diğer bileşenleri arasında sayılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER