Teknoloji

Xiaomi yeni Mi Watch ile Avrupa akıllı saat pazarına giriyor

xiaomi mi watch

Xiaomi, Mi 10T serisini tanıttığı etkinlikte Mi Watch adını taşıyan yeni akıllı saatini de gözler önüne çıkardı. Giyilebilir ürün pazarında hatırı sayılır bir tecrübeye sahip olan şirket, yeni Mi Watch ile ilk kez bir akıllı saatini uluslararası pazarlarda piyasaya sürmüş olacak.

Bu noktada Xiaomi’nin Mi Watch adını daha önce farklı tasarıma sahip başka bir akıllı saatte daha kullandığını hatırlatmakta fayda var. Yeni Mi Watch, hem egzersiz takibi hem de akıllı saat ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Cihazda 117 farklı egzersiz modu bulunuyor.

GPS, pusula, kan oksijen miktarı monitörü ve kalp atış hızı sensörü barındıran Mi Watch, suyun altında 5 ATM basınca veya 50 metre derinliğe kadar çalışabiliyor. Kısacası su sporları yaparken de Mi Watch’u kullanmak mümkün.

Akıllı telefonlarla eş zamanlanabilen ve hem bildirim hem de uygulama desteği sunan Mi Watch’ta Amazon’un sesli asistanı Alexa da mevcut.

Akıllı saatte 1.3 inç büyüklüğünde AMOLED ekran bulunuyor. Saate ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 420 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Xiaomi’den verilen bilgiye göre, bu pil saat bekleme modundayken 16 gün boyunca şarja ihtiyaç duymuyor.

Xiaomi Mi Watch, Avrupa’da 99 avro karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER