Teknoloji

Xiaomi’nin yeni akıllı saati Apple Watch’un kopyası gibi

xiaomi mi watch

Geçmişte Xiaomi’nin ürünleri Apple’ın ürünlerinin kopyası gibiydi. Son yıllarda çıkan Xiaomi ürünleriyle birlikte bu eğilimden uzaklaşıldığını görmüştük. Ancak 5 Kasım’da tanıtımı yapılacak Xiaomi’nin ilk akıllı saatiyle eski günlere geri dönüş yapıyor gibiyiz.

Xiaomi’nin bu hafta başında Weibo hesabı üzerinden paylaştığı fotoğraflar ve video tanıtımlar, akıllı saatin Apple Watch’a olan büyük benzerliğini açık şekilde gösteriyor.

Saatin neredeyse aynı denilebilecek bir dikdörtgen dokunmatik ekranı bulunuyor. Ekranın yuvarlatılmış köşeleri ve kaydırma için kenara yerleştirilmiş teker de Apple Watch benzerliklerinin arasında yer alıyor. Aynı zamanda saatin sağ kenarında, hap görünümlü bir yan düğmeye de rastlıyoruz. Bu da Apple Watch’ta gördüğümüz unsurlardan biri.

xiaomi mi watch

Xiaomi’nin saatinin gövdesi mevcut Apple Watch Series 5’inkine göre biraz daha kalın ve kenarlarının kavisi o kadar fazla değil. Aynı zamanda kayışlar da Apple’ınkiler kadar çekici görünmüyor. Bunlara rağmen bu saatin bir Apple Watch olduğu konusunda kolayca yanılgıya düşebilirsiniz.

Saatin adının ne olacağı ortaya çıkmadı. Ancak 9to5Google, en son Wear OS uygulama güncellemesinin kodlarında “Mi Watch” adına rastladı. Xiaomi’nin işletim sistemi ve ekosisteminin adında geçen “Mi” terimi düşünüldüğünde, adın bu şekilde belirlenmesi çok da şaşırtıcı olmuyor.

Wi-Fi, GPS, NFC ve Bluetooth destekli bu saat, görsele göre eSIM ile telefon görüşmesi yapma imkanı da sağlayacak. Qualcomm Snapdragon Wear 3100 işlemci barındıracak. Bu işlemciyi son zamanlarda çıkan daha yeni Wear OS cihazlarında görüyoruz.

xiaomi mi watch

Xiaomi’nin özel iş ortağı ve giyilebilir ürünlerinin tek tedarikçisi olan Huami, geçen yıl Amazfit için bir akıllı saat yapmıştı. O saat de Apple Watch’a benziyordu. Xiaomi, Huami’nin yatırımcısı. Ne var ki, şu anda Huami Mi Watch’un yapımından sorumlu mu, bu kesinleşmiş değil.

Saatin tasarımı gibi, Apple ürünlerine olan benzerlik yeni değil. Xiaomi, özellikle ilk yıllarında Apple ürünlerini fazlasıyla taklit ediyordu. Üstelik bu durum ürünlerinin de ötesine geçmişti. Xiaomi’nin AirDots kablosuz kulaklıkları Apple AirPods’a benziyordu. Xiaomi Apple’ın macOS Mojave işletim sistemindeki renk değiştiren kum tepesi duvar kağıdının bir benzerini de yapmıştı. Hatta şirket, Apple’ın Memoji reklamını yanlışlıkla kendi artırılmış gerçeklik tabanlı avatar işlevi Mimoji’nin tanıtımında kullanmıştı. Hatta Xiaomi CEO’su Lei Jun, Steve Jobs’ın simge niteliğindeki siyah boyunlu kazağını ve sıklıkla kullandığı “One more thing”, yani “Bir şey daha” kalıbını da kullanmıştı.

Anlayacağınız, Mi Watch Xiaomi’nin Apple’dan esinlendiği ürünler için bir ilk değil, son da olmayacak. Mi Watch, önümüzdeki pazartesi günü düzenlenecek bir etkinlikte duyurulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER