Teknoloji

Xiaomi Mi Pad 4 tablet 25 Haziran’da tanıtılacak

Xiaomi elektrikli otomobil

Xiaomi Mi Pad 4 tablet hakkındaki dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyordu. Sonunda beklenen resmi işaret de geldi. Xiaomi yeni tabletini 25 Haziran’da resmen gözler önüne çıkaracağını Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’daki hesabı üzerinden açıkladı.

Tıpkı selefinde olduğu gibi, Mi Pad 4’te de 7.9 inç büyüklüğünde bir ekran bulunacak. Son dedikodulara göre, söz konusu ekran 18:9 görüntü oranına sahip olacak. Böylelikle Mi Pad 4 ile akıllı telefonlardaki uzun ekran trendi tabletlere de taşınacak.

xiaomi mi pad 4Mi Pad 4’ün kalbinde Qualcomm Snapdragon 660 işlemci bulunacağı söyleniyor. Bu işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Tabletin arkasında 13 megapiksel, önünde ise 5 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunacak. Tablet kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çıkacak. Bu işletim sistemini MIUI 10 kullanıcı arayüzü tamamlayacak. Tabletin ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 6000 mAh kapasiteli pil sağlayacak.

Xiaomi Mi Pad 4, Çin dışında başka ülkelerde de satışa sunulacak. Tabletin tanıtılacağı etkinlikte Redmi 6 Pro akıllı telefonun da gözler önüne çıkması bekleniyor. Mi Pad 4’ün aksine, Redmi 6 Pro’nun sadece Çin’de satılacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER