Teknoloji

Xiaomi Mi Mix Fold’un sağlamlığı yapılan testle kanıtlandı

xiaomi mix fold 3

Xiaomi, yaklaşık bir ay önce duyurduğu Mi Mix Fold ile birlikte katlanabilir telefon modellerine olan yaklaşımını sergilemişti. Katlanabilir telefonlardaki hareketli parçaların çokluğu, bu cihazların dayanıklılığının sorgulanmasına neden oluyor. Aynı durum Xiaomi katlanabilir telefonu için de geçerli. Xiaomi Mi Mix Fold dayanıklılığı hakkında bazı bilgileri paylaştı.

Mi Mix Fold’un sertliğini kanıtlamak amacıyla Xiaomi, onu zorlu testlere tabi tutmuş. Şirket, cihazın yaklaşık 10 yıllık normal kullanıma eşdeğer seviyede olan, 400 binden fazla katlamaya dayanıklı olduğunu söylüyor.

Xiaomi, testin 7 gün boyunca gerçekleştirildiğini kaydetti. Mi Mix Fold, Çin’de gerçekleştirilen bir canlı yayın sırasında hiç durmadan, “şiddetli” biçimde katlanıp açıldı. Bunun çok sert bir dayanıklılık testi olduğunu söylemek gerekiyor. Normal çalışma koşullarında menteşeye bundan çok daha az şiddette kuvvet binecektir.

Xiaomi Mi Mix Fold özellikleri

Mi Mix Fold, kapalı durumdayken 17.2 milimetre, açık durumdayken 7.6 milimetre kalınlığa sahip bir gövdeyle geliyor. Telefonun içinde katlanabilir, HDR10+ destekli, 600 nit tipik, 900 nit tepe parlaklık değerli bir AMOLED ekran var. 8.01 inç ekran, 4:3 görüntü oranına ve 1860 x 2480 piksel çözünürlüğe sahip. Dışta ise 6.52 inç, 27:9 görüntü oranlı, 840 x 2520 piksel çözünürlüklü, içteki ekranla aynı parlaklık değerlerini taşıyan, 90 Hz AMOLED bulunuyor.

Xiaomi bu üst sınıf telefonda Snapdragon 888 işlemciye yer vermiş. 12 veya 16 GB RAM ile, 256 GB ve 512 GB depolama alanının eşleştirildiği konfigürasyon seçenekleri bulunuyor. microSD kart yuvası yok. Cihazın Harman Kardon teknolojisiyle desteklenen, 24-bit/192kHz destekli bir dörtlü hoparlör sistemi var. 5020 mAh kapasiteli pili, 67W hızlı şarj desteğine sahip. Xiaomi, bu pilin tamamının sadece 37 dakikada dolduğunun altını çiziyor. Kenarda parmak izi okuyucusu var.

Kamera tarafına geldiğimizde; arkada 108 megapiksel ana kamera ile 3 kat optik yakınlaştırma yapabilen 8 megapiksel telefoto kamera ve 13 megapiksel ultra geniş açılı kamera var. Bu arka kamera sistemiyle 8K video kaydı gerçekleştirmek mümkün oluyor. Önde ise 20 megapiksel, 1080p video destekli selfie kamerası var.

İLGİLİ HABERLER