Teknoloji

Xiaomi Mi Mix’in çerçevesiz ekran camı kolaylıkla kırılıyor

xiaomi mi mix

xiaomi mi mixSıfır çerçeve ekranlı telefon herkesin hayalidir. Son olarak Xiaomi Mi Mix, yüzde 90’ı aşan ekran-yüzey oranıyla dikkatleri üstüne çekmiş, herkese iç çektirmişti. 6.4 inç ekranlı bu telefonun ön yüzü, sadece ekranın alt kısmında yer alan küçük bir alanın dışında tamamen ekran ile işgal ediliyor. Böylelikle normale göre daha az alan kaplayan, daha rahat kullanıp taşınması mümkün olan bir telefon mümkün hâle geliyor.

Ne var ki, Xiaomi Mi Mix ile ilgili gerçekler hayal edildiği gibi değil. Çin’den bir kullanıcı, elinde bulunan Xiaomi Mi Mix test ürününü düşürmüş. Böylelikle cihazın düşmelere karşı pek de dayanıklı olmadığı ortaya çıkmış. İnternete sızan bir video, Mi Mix’e verilmiş olan zararı gösteriyor.

Mi Mix plastikten yapılmış bir telefon. Seramik de kırılgan yapıya sahiptir. Ayrıca telefonun ekran camının Gorilla Glass camdan yapılmadığı veya safirle kaplanmadığı da anlaşıyor. Bu telefonu bir kılıfla birlikte kullanmak en güzeli olacaktır. Ya da ekranın üstünü ek bir cam koruma katmanıyla kaplamak da seçeneklerden bir tanesi olabilir.

Her ne olursa olsun, Xiaomi Mi Mix çerçevesiz bir telefonun artılarını ve eksilerini gösterme konusunda güzel bir test ortamı olma özelliğini taşıyor. Telefonun bu ay içinde Çin’de satışa sunulması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER