Teknoloji

Xiaomi Mi Mix 4 sızıntısı teknik özellikleri ve tanıtım tarihini gösteriyor

xiaomi mi mix 4 5g

Xiaomi Mi Mix 4, akıllı telefon meraklılarının görmeyi heyecanlı şekilde bekledikleri cihazlar arasında bulunuyor. Çinli üreticinin Mi Mix 4’ü 24 Eylül’de gözler önüne çıkaracağı söyleniyor. Bu iddianın kaynağının güvenilir bir mecra olması, doğru çıkma ihtimalini de yukarıya çekiyor.

Mi Mix 4’ün eylül ayının ortasında resmiyet kazanacağı söylentisi daha önce gündeme gelmişti. Ancak Huawei Mate 30 gibi önemli rakiplerin tanıtımının da bu dönemde yapılacak olması nedeniyle Xiaomi’nin tarihi biraz daha ileri çektiği söyleniyor. Çinli üreticiye yakın kaynaklar, telefonda Samsung tarafından üretilen dünyanın 108 megapiksel çözünürlüklü ilk sensörünün bulunacağını iddia ediyor.

Akıllı telefonda 108 megapiksel çözünürlüklü lense 16 megapiksellik ultra geniş açılı lens ve 12 megapiksellik periskop kameranın eşlik edeceği söyleniyor. Periskop kameranın 5x optik zum yapabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Xiaomi’nin Mi Mix 4’ün 5G uyumlu bir versiyonunu da hazırladığı belirtiliyor. 12 GB RAM, tersine kablosuz şarj da telefonda bulunması beklenen özellikler arasında sayılıyor. Mi Mix 4’te kullanıcıların önüne Snapdragon 855 ve Snapdragon 855+ işlemci seçeneklerinin sunulacağı ifade ediliyor.

Xiaomi Mi Mix 4 kutusundan Android 10 ile çıkacak

Gelen bilgilere göre, Xiaomi Mi Mix 4 kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkacak. Android 10’u Xiaomi’nin Mi Mix 4 ile birlikte tanıtacağı MIUI 11 kullanıcı arayüzü tamamlayacak. Bu iddiaların doğru olup olmadığını görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER