Teknoloji

Xiaomi Mi MIX 4 özellikleri ve tanıtım afişi lansmandan önce sızdı

Xiaomi, 10 Ağustos Salı günü Mi MIX serisindeki yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonunu tanıtmaya hazırlanıyor. Merakla beklenen Xiaomi Mi MIX 4 akıllı telefon özellikleri hakkında sızıntılar ve dedikodular iyice arttı. Son olarak bir sızıntı kaynağı telefonun tüm özelliklerini açıkladı.

En son sızıntıya göre Xiaomi Mi MIX 4, kavisli kenarlara sahip 6.67 inç AMOLED ekranla gelecek. Ekranın 2400 x 1080 piksel FHD+ çözünürlüğe, 480Hz dokunmatik örnekleme hızına, 120Hz yenileme hızına ve 10 bit renk derinliğine sahip olduğu söyleniyor. Ekran koruması için ise Corning Gorilla Glass Victus korumasıyla geleceği iddia ediliyor.

İçeride ise Xiaomi Mi MIX 4’ün bu yılın diğer amiral gemisi akıllı telefonlarına güç veren amiral gemisi sınıfı Snapdragon 888 işlemciyi kullanması bekleniyor. Bu işlemcinin muhtemelen UFS 3.1 depolama ve LPDDR5 RAM ile birlikte çalışması bekleniyor. Bu akıllı telefonun 120W kablolu hızlı şarj ve 50W kablosuz hızlı şarj desteği ile birlikte 4500mAh pil ile desteklendiği iddia ediliyor.

Son sızıntıya göre Xiaomi Mi MIX 4, önde 20MP ekran altı kamera ile satışa sunulabilir. Arkada da üçlü kamera kurulumundan yararlanabilir. Bu kamera modülünün OIS destekli 100MP birincil Samsung HMX lensi, 120 derecelik FOV’a sahip 13MP serbest biçimli lens ve OIS ve 5x optik zoomlu 8MP periskop lensi içerdiğine inanılıyor.

Bağlantı için Xiaomi Mi MIX 4’ün her iki SIM kartta 5G desteği içerecek şekilde çift SIM, NFC, Bluetooth, A-GPS, Wi-Fi 6 ve bir USB Type-C bağlantı noktası dahil olmak üzere standart özelliklerle gelmesi bekleniyor. Diğer güzellikler arasında Harmon Kardon’dan çift stereo hoparlör, X ekseni lineer motor, Hi-Res Audio ses desteği, toza ve suya dayanıklı IP68 dereceli bir kasa yer alıyor. Yakında çıkacak Xiaomi akıllı telefonun Seramik Beyaz, Seramik Siyah ve Seramik Gri gibi üç renk seçeneğiyle piyasaya sürüleceğine inanılıyor.

Xiaomi Mi MIX 4 tanıtım afişi sızdı

Xiaomi Mi MIX 4’ün sızan bir tanıtım afişine göre, akıllı telefonun bir sanat eserine benzeyen tam ekran görünümü ve seramik bir gövdeye sahip olduğunu gösteren bir yazı var. Ayrıca, cihazın ön tarafında selfie kamera sensörünü barındıracak herhangi bir çentik veya kesik yok gibi görünüyor ve ekran ince çerçevelerle çevrili durumda bulunuyor.

xiaomi mi mix 4 tanıtım posteri

Arkaya doğru ilerlediğimizde, beklenen Xiaomi akıllı telefonun üç sensör, lazer otofokus ve bir LED flaş ünitesi barındırıyor gibi görünen büyük bir kare şeklinde kamera ünitesi görülüyor. Söylentilere göre kameralardan biri periskop lense sahip olacak. Diğer kameraların detayları çok fazla bilinmiyor ve daha fazla detay için lansmanı beklememiz gerekiyor.

Bu arada yarın tanıtılacak olan Xiaomi Mi MIX 4’ün küresel pazarlarda ne zaman piyasaya çıkacağına dair net bir bilgi yok. Mevcut haberlere göre, Çin dışındaki pazarlarda piyasaya sürülmesi biraz gecikebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER