Teknoloji

Xiaomi Mi Mix 3 fotoğrafı 5G desteğini doğruluyor

Xiaomi Mi Mix 3 için ilk resmi işaret geçtiğimiz hafta gelmişti. Şirketin CEO’su tarafından yapılan paylaşım, çentik ihtiyacını ortadan kaldıran kızaklı mekanizmayı gözler önüne sermişti. Şimdi de Xiaomi’nin ürün yönetimi direktörü Donovan Sung tarafından paylaşılan fotoğraf yeni bir özelliği doğruluyor. Ekim ayında tanıtılacak telefon 5G şebekesini destekleyecek.

5G şebekelerinin faaliyete geçmesi için daha uzun bir süre boyunca beklemek gerekiyor. Ancak bu durum Xiaomi için bir engel teşkil etmiyor gibi görünüyor. Donovan Sung, 5G şebekesinin faaliyete geçişini sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi.

Sung, Xiaomi’nin 5G uygulamasının neler vadettiği konusunda da bilgi vermeyi ihmal etmedi. Xiaomi yöneticisi, 5G şebekesiyle 4G’ye kıyasla 10 kattan daha yüksek indirme hızlarının sağlanacağını belirtti.

Paylaşılan fotoğrafta, Xiaomi Mi Mix 3 bir test merkezinde farklı bantları kullanırken görülüyor. Bunlar arasında “çapa bant” olarak kullanılması muhtemel bir LTE bağlantısı da bulunuyor. Ancak bu paylaşım telefonun teorik yetenekleri konusunda pek fazla şey söylemiyor. 5G konusunda asıl sorumluluğun dünya genelindeki mobil operatörlerde olduğunu unutmamak gerekiyor.

Yine de, Xiaomi Mi Mix 3 5G desteğine sahipliği en belirgin telefon olarak öne çıkıyor. Moto Z3’te 5G desteği için özel bir Moto Mod hazırlanırken, Huawei ve LG’nin ilk 5G telefonları için önümüzdeki yılın ilk yarısını beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER