Teknoloji

Xiaomi Mi Mix 3’e ait ilk resmi fotoğraf paylaşıldı

xiaomi mi mix 3

xiaomi mi mix 3Xiaomi 2016’nın ekim ayında Mi Mix’i tanıttığı günden bu yana çerçevesiz ekranlı akıllı telefonlar konusunda öncülük ediyor. Mi Mix 2 ile yolculuğunu sürdüren Çinli şirket, şimdi de sıradaki adım için hazırlanıyor. Xiaomi Mi Mix 3 adını taşıyacak yeni telefona ait ilk resmi fotoğraf, bu adımı bekleyenlerin heyecanını artıracak gibi görünüyor.

Mi Mix 3’e ait fotoğraf, Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’da Xiaomi’nin başkanı Lin Bin tarafından paylaşıldı. Söz konusu fotoğraf, daha sonrasında şirketin CEO’su Lei Jun tarafından da doğrulandı. Telefonun ön panelini gösteren fotoğraf, Xiaomi’nin Mi Mix 3 ile çerçevesiz tasarımı başka bir noktaya taşıdığını gösteriyor.

Xiaomi Mi Mix 3 ile birlikte ön panelde çerçeveye dair tüm işaretleri neredeyse tamamen ortadan kaldırmayı başarmışa benziyor. Seleflerinin ekranın üst ve yan kenarlarındaki inceliğini koruyan Mi Mix 3’te, ekranın alt kenarındaki çerçevenin de neredeyse aynı incelik seviyesine ulaşması göze çarpıyor. Daha önceki Mi Mix modellerinde ön kamerayı alt çerçeveye yerleştiren Xiaomi, yeni cihazında çerçevesiz ekran deneyimini pekiştirmek adına ön kamera modülünü telefonun arkasından yükselen bir mekanizmaya yerleştirmiş.

Söz konusu mekanizmada çift lensli bir kamera modülünün bulunduğu belirtilirken, kameranın teknik özellikleri bilinmiyor. Ahize hoparlörünün de aynı mekanizmaya yerleştirildiği görülüyor. Bu bölümün kamera flaşına ev sahipliği yaptığı da belirtilse de, fotoğrafın açısı nedeniyle bunu doğrulamak mümkün olmuyor.

Xiaomi Mi Mix 3’ün teknik özellikleri konusunda ise henüz resmi bir işaret gelmiş değil. Ancak telefonda Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinin bulunması ve buna 8 GB RAM ile 128 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi bekleniyor. Telefonun kutusundan Android 9 Pie yüklü olarak çıkabileceği belirtilse de, henüz bu konuda da somut bir ipucu verilmedi.

Xiaomi Mi Mix 3 tanıtım tarihi şu an için açıklanmış değil. Ancak Xiaomi yöneticileri telefonun piyasaya çıkışı için ekim ayının sonlarını işaret ediyor. Bu da telefonun yine ekim ayının başlarında tanıtılabileceği anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER