Teknoloji

Xiaomi Mi Max için hazırlanan tanıtım materyalleri ortaya çıktı

xiaomi mi maxXiaomi, amiral gemisi telefonu Mi 5’i geçtiğimiz şubat ayında görücüye çıkartmıştı. Çinli üretici, bu hafta içinde tanıtılması beklenen yeni akıllı telefonu Mi Max için de yoğun bir pazarlama faaliyeti yürütecek gibi gözüküyor. Phablet pazarına yeni bir soluk getirmeye hazırlanan Xiaomi Mi Max’in 10 Mayıs itibarıyla tanıtılması bekleniyor. Şirket, resmi duyuruya sayılı saatler kala cihaz için hazırladığı tanıtım videolarından bazılarını gün yüzüne çıkardı. Xiaomi CEO’su Lei Jun tarafından sosyal medyada paylaşılan bazı resmi fotoğraflar da bu videolara eşlik etti.

xiaomi mi maxXiaomi, Android işletim sistemli mobil cihazlar sahasında bugüne kadar standart boyutlarda iki telefon ve bir tabletle boy göstermişti. Ancak Mi Max ile bu yaklaşımı değiştiren şirket, dev phablet pazarına adım atacak. Akıllı telefonda 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde 6.4 inç ekran bulunacak. Teknik özellikleri ise Mi Max’i orta segmente yerleştiriyor.

xiaomi mi max Qualcomm Snapdragon 650 işlemci barındıracak telefonda 2 ve 3 GB RAM ile 16 ve 32 GB dahili depolama alanı seçenekleri potansiyel müşterilere sunulacak. Daha önceki sızıntılar, Huawei Mi Max’in ince kasasına rağmen 4500 mAh kapasiteli pil barındırabileceğini göstermişti.

Paylaşılan görsellerden biri, Mi Max ile ilgili yeni bir detayın daha ortaya çıkmasını sağladı. Akıllı telefonda SIM ve microSD kart yuvaları aynı tepsi üzerinde bulunacak. Çinli üreticilerin son zamanlarda sıklıkla tercih ettiği bu tasarım, Samsung’un da aklını çelmeyi başarmıştı. Ancak bu tepsinin aynı anda hem nano hem de mikro SIM kartları destekleyebilecek olması, Xiaomi’nin tercihini biraz daha ilginç hâle getiriyor. Akıllı telefona dair diğer detayları görmek içinse 10 Mayısa kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER