Teknoloji

Xiaomi’den çocuklar için çift kameralı akıllı saatler

xiaomi mi kids watch 4

Xiaomi, Mi Kids Watch 4 serisi akıllı çocuk saatlerini gözler önüne çıkardı. Standart modele Pro versiyonun eşlik ettiği seri, önümüzdeki hafta itibarıyla Çin’de satışa sunulacak. Her iki saatte de büyük AMOLED ekran, 20 metre derinliğe kadar suya dayanıklılık ve 4G desteği gibi özellikler bulunuyor.

Mi Kids Watch 4’te 1.78 inç büyüklüğünde dikdörtgen bir AMOLED ekran mevcut. Bu ekran 448 x 368 piksel çözünürlük sunuyor ve Gorilla Glass 3 cam ile korunuyor. Qualcomm Wear 2500 işlemci taşıyan akıllı saate sohbet ve eğitim uygulamaları yüklenebiliyor.

Ekranın üzerinde bulunan 5 megapiksel çözünürlüklü kamera ile çocuklar selfie çekebiliyor veya görüntülü görüşme yapabiliyor. İleriye bakan bir diğer 5 megapiksel çözünürlüklü kamera ise fotoğraf çekmek için kullanılabiliyor.

Video görüşme desteği 4G üzerinden sağlanıyor. Buna ek olarak, saatle VoLTE görüşmeler de yapılabiliyor. Wi-Fi b/g/n desteğine sahip olan akıllı telefon, Çin’deki tüm büyük operatörlerin desteklediği bir eSIM taşıyor.

GPS barındırmayan akıllı saat, yapay zekânın yardımıyla iç mekanlarda bile konum hesaplaması yapabiliyor. NFC desteği ise saatin Çin’deki toplu taşıma sisteminde ödeme için kullanılmasını mümkün kılıyor. 920 mAh pil taşıyan saatin bekleme durumundaki pil ömrünün sekiz günü bulduğu belirtiliyor.

Xiaomi Mi Kids Watch 4 Pro çift bant GPS desteği sunuyor

Mi Kids Watch 4 Pro’da ise çift bant GPS desteği sunuluyor. Böylelikle daha güvenilir konum takibi mümkün hâle geliyor. Buna ek olarak, ileriye bakan kameranın çözünürlüğü de 8 megapiksele çıkıyor.

Xiaomi Mi Kids Watch 4 serisi için pembe ve mavi olmak üzere iki farklı renk seçeneği mevcut. Modellerin dış görünüşleri arasında bir fark bulunmuyor. Mi Kids Watch 4’ün fiyat etiketinde 900 yuan (851 TL) yazıyor. Pro versiyon içinse 1300 yuan (1229 TL) ödemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER