Teknoloji

Xiaomi Mi Gaming Laptop ile oyun bilgisayarı alanına giriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomi mi gaming laptopXiaomi de oyun PC’leri pazarına giriş yapıyor. Çinli tüketici elektroniği devi, Xiaomi Mi Gaming Laptop adını taşıyan yeni dizüstü bilgisayarının tanıtımını gerçekleştirdi. Şu an için sadece Çin pazarında satılacak olan bu bilgisayar şirketin Xiaomi Mi Mix 2S için gerçekleştirdiği etkinlikte, telefonla birlikte resmiyet kazandı.

Teknik özelliklerine baktığımızda, bu cihazın 15.6 inç ekran, yedinci nesil Intel Core i7 işlemci ve Nvidia GTX 1060 grafik işlemci birimi barındırdığını görüyoruz. 16 GB RAM, 256 GB SSD ve 1 TB sabit disk de diğer özellikler arasında bulunuyor.

Bilgisayarın fiyatı 8999 yuan olarak belirlendi, bu da 5742 TL’ye karşılık geliyor. Ayrıca Xiaomi Mi Gaming Laptop’un Nvidia GTX 1050 Ti, 8 GB RAM, 128 GB SSD barındıran, aynı zamanda 1 TB kapasiteli sabit diski de bulunan daha düşük fiyatlı bir seçeneği de bulunuyor. Ancak bu modelin fiyatı henüz verilmiyor.

Her iki seçenek de portlar bakımından epey zengin görünüyor. Birden fazla USB 3.0 ve USB-C girişleri, HDMI portu ve 3.5mm kulaklık jakını görüyoruz.

Xiaomi’nin oyun dizüstü bilgisayarının Çin dışındaki ülkelerde satışa çıkıp çıkmayacağını şu an için bilmiyoruz. Şirketin dizüstü bilgisayar serisini farklılaştığını görmek güzel. Bu seride şimdiye kadar Apple’ın bilgisayarlarının kopyası niteliğinde Mi Notebook Pro ve Mi Notebook Air modellerini görmüştük.

İLGİLİ HABERLER