Teknoloji

Xiaomi Mi Band 5’in özellikleri için dikkat çekici iddialar

Xiaomi Mi Band 4 ile renkli ekran dönemini başlatıyor

Mi Band serisi akıllı bileklikler, Xiaomi’nin bugünkü marka imajının oluşmasına önemli katkı sağlamıştı. Serinin sıradaki üyesine dair dedikodular da şimdiden etrafta dolaşıyor. İddialara göre; Xiaomi Mi Band 5 kalp atış hızıyla birlikte kandaki oksijen doygunluğu seviyesini de ölçebilecek. Adet döngüsü takibi de Mi Band 5’te bulunacağı söylenen sağlık özellikleri arasında yer alıyor.

Xiaomi’nin şimdiye kadar Mi Band’in Çin’de satılan versiyonlarıyla sınırlı tuttuğu NFC desteğinin uluslararası versiyona ekleneceği de iddia ediliyor. Ancak bazı yeni bilgiler bu iddianın üzerine biraz gölge düşürüyor. Buna rağmen, “XMSH11HM” model numaralı yeni bir versiyonun varlığı da ayrıca dikkat çekiyor. Standart Mi Band 5’in model numarasının “XMSH10HM” olduğu ve bu yeni versiyonun Mi Smart Band 5 adını taşıyabileceği belirtiliyor.

Mi Smart Band 5’te yapay zekâlı asistan desteğinin bulunacağı söylenirken, cihazda kullanılacak dijital asistan olarak Amazon Alexa’nın adı geçiyor. Xiaomi daha önce Çin’de sattığı Mi Band modellerinde kendi dijital asistanı Xiao AI’a yer vermişti.

Xiaomi Mi Band 5 ne zaman piyasaya çıkacak?

Sekiz dili anlayabilen Alexa, uluslararası pazar için çok daha doğru bir seçim gibi görünüyor. Bileklikte hoparlör bulunmadığı için Alexa’nın yanıtlarının sadece yazılı olarak verileceğini hatırlatmak gerekiyor.

Xiaomi Mi Band 5 ile birlikte ekran boyutunun 1.2 inçe çıkacağı da iddialar arasında yer alıyor. Mi Band 4, 0.95 inçlik bir ekrana sahip. Mi Band 5’in ilk olarak haziran ayında Çin’de piyasaya çıkacağı daha sonra uluslararası pazarda satışa sunulacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER