Teknoloji

Xiaomi Mi A3 için hazırlıklar şimdiden başladı

xiaomi mi a3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi bugüne kadar sadece Mi A1, Mi A2 ve Mi A2 Lite modellerinde saf Android deneyimi sunmuştu. Mi A serisinin ilk cihazı 2017’nin ağustos ayında tanıtılırken, Mi A2 ve A2 Lite geçtiğimiz temmuzda resmiyet kazanmıştı. Xiaomi Mi A3 içinse bir yıla yakın bir süre boyunca beklemek gerekmeyecek gibi görünüyor.

Mi A3 için hazırlıkların başladığını gösteren işareti ortaya çıkaran ise XDA Developers ekibi oldu. Ekip, Android Pie tabanlı MIUI 10 yazılımında henüz piyasaya sürülmeyen “orchid_sprout” kod adlı bir telefonun varlığını gözler önüne serdi. Pek çok kişi için bu isim bir anlam ifade etmese de, Xiaomi “_sprout” uzantısını daha önce de kullanmıştı.

Xiaomi bugüne kadar piyasaya sürdüğü Android One telefonlarının hepsinin kod adlarında “_sprout” uzantısına yer vermişti. Şirket Mi A1’de “tissot_sprout”, Mi A2’de “jasmine_sprout”, Mi A2 Lite’ta ise “daisy_sprout” kod ismini tercih etmişti. Şimdi de “orchid_sprout” kod isminin görülmesi, Mi A3 için hazırlıkların hızla devam ettiğini düşündürüyor.

Akıllı telefonun teknik özellikleri konusunda ise şu an için ortada somut bilgiler bulunmuyor. Ancak öngörülere göre, Xiaomi Mi A3 Qualcomm Snapdragon 675 yonga seti taşıyacak. Cihazda serinin tarihinde bir ilk olarak NFC desteğine yer verilmesi de beklentiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER