Manşetler

Xiaomi Mi 9 tanıtım tarihi belli oldu

xiaomi mi 9

Xiaomi Mi 9, yakın dönemin merakla beklenen telefonları arasında yer alıyor. Ancak bu bekleyiş daha fazla uzamayacak gibi görünüyor. Xiaomi’den yapılan açıklamaya göre, Mi 9 20 Şubat’ta düzenlenecek etkinlikte gözler önüne çıkacak.

20 Şubat tarihi ilk önce Çinli haber kuruluşları tarafından gündeme getirilmişti. Ardından Xiaomi’nin internet sitesinde yapılan bir paylaşımla söz konusu tarih doğrulanmış oldu.

Xiaomi, Avrupa’da ve diğer bölgelerdeki varlığını daha belirgin kılmak adına yoğun biçimde çalışıyor. Mi 9’un 20 Şubat’ta Çin’de gerçekleştirilecek tanıtımın ardından ertesi hafta Barselona’da gerçekleştirilecek 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) de sergilenmesi kesin gibi görünüyor.

Mi 9 ile ilgili haberler, telefonun tanıtım tarihinin açıklanmasıyla sınırlı kalmıyor. Akıllı telefona ait olduğu söylenen yeni fotoğraflar da internette dolaşmaya başladı. Söz konusu fotoğraflar, telefonun üç lensli arka kamera modülünü gözler önüne seriyor. Bu modülün 48 megapiksel çözünürlüklü ana kamera, 12 megapiksellik ikinci kamera ve 3D ToF kameradan oluşacağına dair haberler de bir süredir etrafta dolaşıyor. Fotoğraflar akıllı telefonda parmak izi tarayıcısının ekrana entegre edileceğinin ipucunu verirken, siyah ve mavi renk seçeneklerini de gösteriyor.

İddialara göre, Xiaomi Mi 9 6.4 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Qualcomm Snapdragon 855 işlemci, 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı da telefonun diğer özellikleri arasında sayılıyor. Bunların doğruluğunu görmek içinse 20 Şubat’ı beklemek gerekiyor. Aynı tarihte Samsung’un da Galaxy S10’u tanıtacağını hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER