Manşetler

Xiaomi Mi 9 Ön İnceleme – Video

xiaomi mi 9 turkiye fiyati
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi mobil teknoloji dünyasının yükselen yıldızlarından bir tanesi. Şirketin tanıttığı akıllı telefonlar heyecanla bekleniyor, büyük ilgi görüyor. Geçtiğimiz hafta ortalarında Çin’de ilk kez görücüye çıkan Xiaomi Mi 9 için de durum böyle oldu. MWC 2019 öncesinde Avrupa lansmanı gerçekleştirilen bu akıllı telefonu kısa süreliğine de olsa yakından deneyimleme fırsatı elde ettik.

6.39 inç ekran barındıran cihazın tek elle rahatlıkla tutulan bir yapıda olduğunu görüyoruz. Sağlam bir gövdeye sahip. Üst sınıf akıllı telefon hissini fiziksel olarak vermeyi başarıyor. Ekran, Full HD+ çözünürlüğe sahip, yeterli keskinlik ve netliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz. Super AMOLED ekranın parlaklığı yüksek, renkler canlı. Ekranın üst kısmında yer alan damla biçimindeki çentik, tam ekranda görünümde az yer kaplıyor ve pek sorun çıkarmıyor.

Snapdragon 855 işlemcili ilk akıllı telefonlardan olan Xiaomi Mi 9 yüksek performans vadediyor. Arkada yer alan üçlü kamera sisteminin de hızlı şekilde işlemesini sağlıyor. Xiaomi’nin lansman sırasında gösterdiği fotoğraflar etkileyici. 48 megapiksel kamerayla poster tadında, çok detaylı manzara fotoğrafları çekebilirsiniz. Ayrıca telefoto kamera da yakınlaştırmayı iyi biçimde yapıyor. Makro fotoğraflarda da performans gayet iyi. Geniş açılı lens de sahneye daha fazla kişiyi veya nesneyi sorunsuzca almayı sağlıyor. Kısacası, Xiaomi Mi 9 epey fazlasını vadediyor.

Parmak izi okuyucusu ekrana entegre edilmiş. Deneyimleme fırsatımız olmadı, ancak Xiaomi oldukça hızlı biçimde çalıştığını söylüyor. Telefon Quick Charge 4+ hızlı şarj desteğine sahip. Öte yandan 20W kablosuz şarj desteği sayesinde 90 dakikada pilin tamamını şarj etmek mümkün oluyor.

Xiaomi bu telefonun 6 GB RAM, 64 GB depolama alanlı versiyonu için 449 avro, 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanlı versiyonu için de 499 avroluk fiyatlar belirlemiş. Büyük şirketlerin amiral gemisi telefonlarıyla karşılaştırıldığında gayet uygun görülüyor. Türkiye’de piyasaya girdiğinde de piyasada rekabetin daha da artmasına vesile olacaktır.

İLGİLİ HABERLER