Teknoloji

Xiaomi Mi 8 Youth Edition kutusu Snapdragon 660’ın varlığını gösteriyor

Xiaomi bugün yeni bir telefonun daha duyurusunu yapmaya hazırlanıyor. Söz konusu telefonunun Xiaomi Mi 8 Youth Edition adını taşıması bekleniyor. Bu ismi internete sızan ve telefona ait olduğu belirtilen kutu doğrularken, cihaz kutusu telefonun  teknik özelliklerini de gözler önüne seriyor. Daha önceki dedikodularda cihazın adının Xiaomi Mi 8X olacağı iddia edilmişti.

Buna göre, akıllı telefonda 19:9 görüntü oranına sahip 6.26 inç büyüklüğünde bir çentikli ekran bulunuyor. Söz konusu ekran 2280 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. Telefonun kutusunda cihazın Qualcomm Snapdragon 660 yonga seti taşıdığı belirtilse de, Çin’in telekomünikasyon sertifika kurumu TENAA’nın belgelerinde işlemci olarak Snapdragon 710’un ismi geçiyordu. Xiaomi’nin telefonun 4 ve 6 GB RAM’e sahip versiyonlarında Snapdragon 660’ı, 8 GB RAM taşıyan versiyonlarında ise Snapdragon 710’u taşıması muhtemel görünüyor. 4 GB RAM’li modelde 32 GB, 6 GB RAM’li modelde 64 GB ve 8 GB RAM’li versiyonda da 128 GB dahili depolama alanının bulunması bekleniyor.

xiaomi mi 8 youth editionDaha önce TENAA belgeleriyle ortaya çıkan fotoğraflarda cihazın arka panelinde bir parmak izi tarayıcısının bulunduğu görülmüştü. Ancak gelen bilgilere göre, 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip versiyonda parmak izi tarayıcısının ekranın altına entegre edilmesi ihtimaller arasında değerlendiriliyor. Xiaomi Mi 8 Youth Edition için geniş bir renk paletinin sunulmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Xiaomi Mi 8 Youth Edition, hakkındaki diğer detaylar şu an için bilinmezliğini koruyor. Akıllı telefonun hangi ülkelerde, ne zaman ve hangi fiyat karşılığında satılacağını görmek için Xiaomi’nin resmi duyurusunu beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER