Teknoloji

Xiaomi Mi 8 SE tasarım bakımından Mi Mix 2S’e yakın duracak

xiaomi mi 8 seXiaomi, 31 Mayıs’ta düzenleyeceği etkinlikte yeni amiral gemisi telefonu Mi 8’i gözler önüne çıkaracak. Ancak bu etkinlikte tanıtılan tek telefon Mi 8 olmayacak gibi görünüyor. Xiaomi Mi 8 SE adını taşıması beklenen daha uygun fiyatlı bir seçenek de etkinlikte Mi 8 ile birlikte boy gösterecek. Tanıtım etkinliğine kısa bir süre kala ortaya çıkan bir görsel, Mi 8 SE’nin tasarımı konusunda ipucu veriyor.

Sızan görsele göre, Mi 8 SE dikdörtgen tasarımıyla Mi 8’den ziyade Mi Mix 2S’i hatırlatıyor. Mi Mix SE’yi Mi Mix 2S’ten ayıran noktalarda ise ekran çentiğinin varlığı öne çıkıyor.

Orijinal Mi 8, Mi 8 SE’ye kıyasla daha büyük bir çentiğe sahip gibi görünüyor. Bu da Mi 8’de bulunan bazı özelliklerin ve sensörlerin, Mi 8 SE’den bulunmayacağını işaret ediyor. Yine de, Mi 8 SE’nin de Mi 8 gibi 20 megapiksel çözünürlüklü bir ön kameraya sahip olması ve bu ön kameraya LED flaşın eşlik etmesi bekleniyor.

Mi 8 SE’nin arka panel tasarımı ise hem Mi Mix 2S hem de Mi 8 ile benzerlikler taşıyor. Parmak izi tarayıcısı panelin orta kısmına yerleştirilirken, dikey kamera modülü de panelin sol üst köşesinde görülüyor. Söz konusu kamera modülünde çift lens yer alıyor. Bu lenslerin çözünürlüğü ise şimdilik bilinmiyor. Kameranın yapay zekâ özelliklerini de destekleyeceği söyleniyor.

Xiaomi Mi 8 SE’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 710 yonga setinin bulunması bekleniyor. Bu yonga setine 4 ya da 6 GB RAM’in eşlik edeceği belirtiliyor. Dahili depolama alanının ise 64 GB olacağı söyleniyor. Akıllı telefonun kutusundan Android 8.1 yonga setiyle çıkmasına ve bu yonga setini MIUI 10 kullanıcı arayüzünün tamamlamasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER