Manşetler

Xiaomi Mi 8 yanında Mi 8 Explorer Edition ve Mi 8 SE ile geliyor

xioami mi 8
xioami mi 8
Xiaomi Mi 8

Xiaomi yeni amiral gemisi telefonu Mi 8’i tanıttı. Xiaomi Mi 8, şirketin ilk çentikli telefonu olma özelliğini taşıyor. Mi 8’de Samsung üretimi 6.21 inç OLED ekran bulunuyor. Bu ekran, 20 megapiksel selfie kamerasının bulunduğu üst kısımda, yeterince büyük bir çentik barındırıyor.

Telefonun dört yönlü kavisli cam arka paneli alüminyum çerçeveyle buluşuyor. İçeride Qualcomm’un üst sınıfı Snapdragon 845 işlemcisi yer alıyor. 12 megapiksel çözünürlüklü çift arka kamera sistemiyse DxOMark’tan 105 puan almış. Xiaomi, Mi 8’in ikili frekanslı GPS’i kullanan ilk telefon olduğunu söylüyor. Böylelikle daha doğru konum verisi sağlanıyor.

Xiaomi’nin numaralandırılmış Mi serisi amiral gemisi telefonları eskiden beridir uygun fiyatlarıyla biliniyor. Ancak söz konusu ileri özellikler olduğunda biraz geride kalıyor. Bu açık, Mi 8 Explorer Edition adlı özel bir modelle kapatılıyor. Explorer Edition modelinde ekrana yerleştirilmiş parmak izi okuyucu bulunuyor. Bu birim, basınç hassasiyeti kullanması açısından da bir ilk niteliğini taşıyor. Üstelik Xiaomi, Mi 8 Explorer Edition’ın 3D yüz tanıma teknolojisini kullanan ilk Android telefon olduğunu söylüyor. Söz konusu teknoloji iPhone X’un Face ID’sinde de kullanılıyor. Bu arada Animoji benzeri bir özellik de mevcut.

xiaomi mi 8 explorer edition
Xiaomi Mi 8 Explorer Edition

Bu arada, Mi 8 Explorer Edition’ın şeffaf arka paneli var. Telefonun içindeki bileşenleri görmek gayet hoş ve etkileyici oluyor.

Mi 8 serisinin en son üyesi olan Xiaomi Mi 8 SE ise, standart modelin daha küçük, yavaş ve ucuz versiyonu niteliğini taşıyor. Aslında Apple’ın iPhone SE’sine benzer bir model oluşturulmuş. Ne var ki, 5.88 inç OLED ekranıyla boyut bakımından Apple’ın küçük ekranlı iPhone’undan çok uzakta. Qualcomm’un yepyeni orta segment Snapdragon 710 işlemcisini barındırması da bir başka önemli ayrıntı.

Snapdragon 710, önceki nesil 660’a göre yüzde 30 oranında güç tasarrufu elde etmeyi sağlıyor. Öte yandan performans tarafında ise yüzde 20 civarında bir artış söz konusu. Böylelikle Xiaomi Mi 8 SE, Çin pazarı için iddialı bir cihaz olacaktır.

xiaomi mi 8 se
Xiaomi Mi 8 SE

Mi 8 serisinin fiyatları hakkında net bir bilgi yok. Ancak tahminler Mi 8 Explorer Edition’ın 3999 yuan (2790 TL), Mi 8’in 2999 yuan (2092 TL) ve Mi 8 SE’nin de 1999 yuan (1395 TL) seviyesinden Çin’de satışa sunulacağı yönünde.

Xiaomi Mi 8, 5 Haziran’dan itibaren Çin’de satışta olacak. Onu 8 Haziran’da çıkacak SE modeli izleyecek. Explorer Edition ise daha sonra piyasaya çıkacak. Diğer ülkelerde ne zaman satışa çıkacağına dair bir açıklama yapılmadı.

İlgili Video

İLGİLİ HABERLER