Teknoloji

Xiaomi Mi 8 kutusu çentikli ekran ve çift lensli arka kamerayı gösteriyor

xiaomi mi 8Xiaomi Mi 8, 31 Mayıs’ta gözler önüne çıkacak. Gelişmiş özellikleri uygun fiyatlar karşılığında sunan şirketin en yeni telefonuna dair sızıntılar ise bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu sızıntıların en yenisinde Mi 8’in kutusunu görmek mümkün oluyor. Mi 8’in kutusu sayesinde telefonun tasarımıyla ilgili pek çok detay doğrulanıyor.

Xiaomi’nin en yeni telefonu, tasarımı itibarıyla iPhone X’a bir hayli benziyor. Akıllı telefonun çerçevesiz ekranının üst kısmında bir çentik bulunuyor. Bu çentikte Apple’ın Face ID’sine rakip olacak üç boyutlu yüz tanıma özelliğini destekleyen donanımın yer alması bekleniyor. Mi 8’de iPhone X’dan farklı olarak ekranın içine entegre edilmiş bir parmak izi tarayıcısının bulunacağı söyleniyor.

Akıllı telefonun camla kaplanmış arka panelinin sol üst köşesinde ise dikey olarak yerleştirilen kamera modülü göze çarpıyor. Bu modülde çift lensin yanı sıra LED flaşın da bulunduğu görülüyor. Telefonun kenarındaki uzatılmış ses kontrol tuşları ve güç kontrol butonu da cihazın kutusu sayesinde görülenler arasında bulunuyor.

Xiaomi Mi 8’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 845’in bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu işlemciye 6 veya 8 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor. Dahili depolama alanının ise 128 GB olacağı belirtiliyor. Android 8.1 Oreo işletim sistemini ise MIUI 10 kullanıcı arayüzünün tamamlayacağı söyleniyor. Telefonun satışa çıkışı içinse haziran ayının başı işaret ediliyor.

İLGİLİ HABERLER