Teknoloji

Xiaomi Mi 5 iki farklı versiyonla geliyor

xiaomi mi 5

Çinli akıllı telefon üreticileri için amiral gemisi cihazların iki farklı versiyonunu üretmek pek sıra dışı bir eylem değil. Bu versiyonlar RAM ve dahili depolama alanı gibi değişkenler doğrultusunda fiyatlandırılıyor. Çin kaynaklı yeni dedikodular, Xiaomi’nin yeni akıllı telefonunda bu yöntemi daha farklı bir seviyeye taşıyacağını gösteriyor.

Gelen haberlere göre, Xiaomi Mi 5 iki farklı versiyonla potansiyel müşterilerinin karşısına çıkacak. Bu modellerden biri, bugüne kadar sıklıkla internete sızmış ve fotoğraflarıyla boy göstermişti. Hem önü hem de arkasında 2.5D kavisli cam bulunan ve metal çerçeveyle tamamlanan söz konusu versiyonda 1080p ekran çözünürlüğü sunulması bekleniyor.

Ancak şirketin bu modelin yanına biraz daha gelişmiş yeni bir versiyon daha ekleyeceği konuşuluyor. Tamamen metal kasaya sahip olması öngörülen cihazdaki ekranın QHD çözünürlükte olacağı işaret ediliyor. Ekran boyutunun her iki versiyonda da değişmeyecek olması ise kulağa biraz ilginç geliyor.

Cam modelin metal modele kıyasla teknik donanım bakımından daha düşük bir seviyede kalması muhtemel gözüküyor. Cam kasalı modelde 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza, metal kasalı modelde ise 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza bulunması kimseyi şaşırtmayacaktır.

Xiaomi Mi 5’te 5.2 inç dokunmatik ekran bulunması öngörülüyor. Qualcomm Snapdragon 820 işlemci, fiziksel Home tuşuna yerleştirilen parmak izi tarayıcısı, 16 megapiksel arka kamera, 13 megapiksel ön kamera ve 3600 mAh kapasiteli pil, Mi 5’in diğer özellikleri arasında sayılıyor. 21 Ocakta resmiyet kazanması beklenen cihazın piyasaya çıkışı içinse 8 Şubat işaret ediliyor.

İLGİLİ HABERLER