Teknoloji

Xiaomi Mi 5 muhtemelen 20 Şubatta tanıtılacak, ertesi gün satışa çıkacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomi-mi-5-120116

Son birkaç haftadır Xiaomi Mi 5’e ait olduğu iddia edilen çeşitli fotoğraflar, sızıntılar görüyoruz. Bu, Xiaomi’nin yeni amiral gemisi telefonunun çıkış zamanının yaklaştığını gösteriyor. Çin’in sosyal ağı Weibo üzerinden yapılan bir paylaşıma göre bu beklenen Android telefonu 20 Şubatta tanıtılacak, ertesi gün de bu ülkede satışa sunulacak.

Xiaomi’nin kurucularından Liwan Jiang, geçen hafta içinde telefonun şu anda seri üretimde olduğunu ve Çin’de Bahar Bayramı sonrasında çıkabileceğini söylemişti. Bahar Bayramı tatili 9 Şubatta başlıyor. Foxconn’un üretim hattındaki işçilein fazla mesai yaptıkları ve telefon için gelebilecek yüksek talebi karşılayacak miktarda envanterin oluşturulduğu söyleniyor.

Xiaomi Mi 5’in 5.2 inç, 1080 x 1920 piksel ekran, dört çekirdekli Snapdragon 820 işlemci, Adreno 530 GPU gibi başlıca teknik özelliklere sahip olması bekleniyor. Telefonun 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafızalı ya da 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızalı iki farklı türevi çıkacak.

16 megapiksel arka kamera ve 8 megapiksel ön kamera ikilisine sahip olacak bu telefonda, muhtemelen ön tarafta yer alan ana ekran tuşunda parmak izi okuyucusu da bulunacak. 3030 mAh kapasiteli pil yeterli gücü sunarken Android 6.0 Marshmallow da yüklü olarak gelecek.

Xiaomi Mi 5, Xiaomi Mi 4’ünü değiştirmek isteyen birçok kullanıcı tarafından bekleniyor. Mi 4’ün üstünden 18 ay kadar zaman geçti ve bu bir amiral gemisi telefon için çok uzun bir süre. Eğer dedikodular doğru çıkarsa, uzun zamandır bekleyen Xiaomi fanları gelecek ay muradlarına erecek.

İLGİLİ HABERLER