Teknoloji

Xiaomi’den Mi 11 serisi için yeni paylaşım

xiaomi mi 11

Xiaomi Mi 11 serisi, önümüzdeki haftanın ilk gününde resmen gözler önüne çıkacak. Geri sayımda sonlara doğru yaklaşılırken, telefonlarla ilgili sızıntılar ve resmi paylaşımlar da devam ediyor.

Mi 11 serisinin üyelerinden birinin Geekbench benchmark testinin sonucu daha önce internete sızmıştı. Şimdi de Xiaomi serinin üyelerinin benchmark testlerinin sonuçlarını paylaştı.

Snapdragon 888 işlemci taşıyan telefonlar, Geekbench’in benchmark testinde tek çekirdekte 1135 puan alıyor. Çok çekirdekte ise telefonlar 3818 puanı görüyor. Ham sayılara bakıldığında Snapdragon 888’in hem Kirin 9000’i hem de selefi Snapdragon 865’i solladığı görülüyor.

Xiaomi’den verilen bilgiye göre, Mi 11 serisinde geliştirilmiş Wi-Fi 6 bağlantısı bulunacak. 4K QAM’ın varlığı sayesinde telefon ve modem arasındaki kayıp azalacak. 160 Hz kanal bant genişliği ve 3.5 Gbps’ye kadar hızları görmek mümkün olacak.

Bunların gerçek hayatta ulaşılması zor teorik sayılar olduğunu belirtmek gerekiyor. Yine de, Xiaomi’nin kendisine rekabette yer açmaya çalışmasının önemli olduğu söylenebilir. Sonuçta Snapdragon 888 işlemcili tüm cihazlarda Wi-Fi 6 desteği sunuluyor.

Xiaomi Mi 11, selefinden çok daha yüksek bir fiyat karşılığında satılacak gibi görünüyor. Bu büyük fiyat farkının makul karşılanması için başka ekstra özelliklerin de sunulması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER