Teknoloji

Xiaomi Mi 11 serisi için önemli açıklama

xiaomi mi 11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi Mi 11, önümüzdeki hafta içinde resmiyet kazanacak. Telefon için geri sayımda sona yaklaşılırken, önemli bir bilgi gün yüzüne çıktı. Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun, telefonun kutusunda şarj adaptörü olmayacağını açıkladı. Lei Jun, bu kararın çevresel endişelerle alındığını belirtti.

Xiaomi de böylelikle Apple ile dalga geçtikten sonra Apple’ın yolundan giden şirketler kervanına katıldı. Apple, iPhone 12 ile birlikte telefon kutularından şarj adaptörünü çıkarmıştı.

Jun, hâlihazırda şarj adaptörü bulunan insanlara yeni bir adaptör daha vermenin çevresel bir yük yarattığını ve bu nedenle Mi 11 serisinin kutularından şarj adaptörünün çıkarıldığını dile getirdi.

Apple’ın iPhone 12 kutusundan şarj adaptörünü çıkarması, bazı çevreler tarafından alayla karşılanmıştı. Samsung bir reklamda Galaxy kutusundan şarj adaptörünün çıktığını özellikle belirtmişti. Bu Galaxy reklamının kaldırılması, Samsung’un da S21 serisinin kutularından şarj adaptörünü çıkaracağı iddialarını destekliyor.

Xiaomi ise iPhone 12 tanıtıldıktan sonra bir Twitter paylaşımı yapmış ve Mi 10T Pro’nun kutusundan hiçbir şeyin çıkarılmadığını belirterek Apple’a göndermede bulunmuştu. Ancak Mi 11 serisiyle birlikte Xiaomi de telefon kutusundan şarj adaptörünü çıkarıyor. Bu da şirketlerin rakipleriyle dalga geçmeden önce biraz daha temkinli davranması gerektiğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER