Teknoloji

Xiaomi Mi 11 ekran performansıyla tam not aldı

xiaomi mi 11

Xiaomi Mi 11 geçtiğimiz hafta gözler önüne çıkmıştı. Çinli üreticinin en yeni amiral gemisi, tanıtımının hemen ardından testlerden geçmeye de başladı. Bu testlerden birisinde de DisplayMate Mi 11’in ekranını incelemeye aldı. Ekran performansıyla A+ not alan Mi 11, Xiaomi’nin ekran konusunda Apple ve Samsung’un çizgisine geldiğini gösteriyor.

Samsung Galaxy serisinin her yeni üyesi veya her yeni iPhone, DisplayMate’in testlerinden istisnasız olarak A+ alıyor. Bu durum artık bir tür şaka hâline de gelmiş durumda. Dolayısıyla Mi 11’in aldığı not, Xiaomi’nin yeni amiral gemisi için önemli bir tanıtım unsuru hâline geliyor.

DisplayMate, Mi 11’in kontrast ve renk doğruluğu konusunda mükemmele yakın bir performans sergilediğine dikkat çekiyor. OLED panellerde tam ekran parlaklığı konusunda en yüksek puanı alan telefon, en yüksek ekran parlaklığı konusunda da zirveye yerleşiyor.

Mi 11’de 6.81 inç büyüklüğünde 3200 x 1440 piksel çözünürlüğünde bir AMOLED ekran bulunuyor. DisplayMate, Mi 11’in test ettiği cihazlar içinde en yüksek görünür çözünürlüğe sahip olduğunun altını çiziyor. Değerlendirmede 4K çözünürlüğün küçük akıllı telefon ekranlar için çok önemli bir detay olmadığını da belirtiyor.

Xiaomi Mi 11 ile DisplayMate’ten tam not alırken, DxOMark’ın kamera testlerinde de ilk beş arasına girmeyi başardı. Bu tarz sonuçlar, Xiaomi’nin de amiral gemisi pazarına girişini de hızlandıran faktörler olarak göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER