Teknoloji

Xiaomi Mi 10 serisi için geri sayımda sona yaklaşılıyor

xiaomi mi 10

Xiaomi Mi 10 serisine dair iddialar ve sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyordu. Ancak bu sızıntılarda bazı detaylar eksik kalmıştı. Söz konusu detaylardan birisi de telefonların tanıtım tarihiydi. Yeni bir sızıntı, Xiaomi’nin Mi 10 serisi için belirlediği tanıtım takvimi hakkında fikir veriyor.

Şirketin Mi 10 ve Mi 10 Pro modellerinde sırasıyla J1J1 ve J1J2 model numaralarını kullanacağı söyleniyor. Telefonlardan ilk etapta 7 Şubat’ta gerçekleştirilecek bir etkinlikte bahsedileceği, ancak asıl tanıtımın ise 13 Şubat’ta yapılacağı belirtiliyor.

Coronavirus salgını nedeniyle oluşan gergin ortam nedeniyle Mi 10 serisinin tanıtımının sadece çevrimiçi ortamda gerçekleştirileceği söyleniyor. Xiaomi’nin alt kuruluşlarından biri olan Black Shark’ın CEO’su Luo Yuzhou da bu doğrultuda bir açıklama yaptı.

Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro’da 108 megapiksel kamera bulunacak

Tanıtım etkinliğinin ardından telefonlara sahip olmak için de çok beklemek gerekmeyecek. Orijinal Mi 10’un satışlarının 14 Şubat’ta başlayacağı söyleniyor. Mi 10 Pro içinse ön sipariş sürecinin 10 Şubat’ta başlayacağı ve telefonun 18 Şubat’ta ilk sahipleriyle buluşacağı belirtiliyor.

Mi 10 ve Mi 10 Pro’nun teknik özelliklerine dair belirsizlikler de hâlâ sürüyor. Her iki akıllı telefonda da ana kamera görevini Samsung’un 108 megapiksel çözünürlüklü sensörünün üstlenmesi bekleniyor. Mi 10 Pro modelinde Full HD+ çözünürlüklü 120Hz OLED 6.4 inç büyüklüğünde ekran, Qualcomm Snapdragon 865 işlemci, 16 GB’ye kadar RAM bulunacağı söyleniyor. Telefonun 5250 mAh kapasiteli pilinin ise 66W şarj aletiyle sadece 35 dakika içinde doldurulacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER