Teknoloji

Xiaomi Mi 10 Pro’nun ön kamerası testten geçti

xiaomi mi 10 pro plus 11

Akıllı telefonların kameralarını analiz eden ve değerlendiren DxOMark, son olarak Xiaomi Mi 10 Pro için bir test gerçekleştirdi. Ancak bu testte akıllı telefonun 108 megapiksel ana sensörlü arka kamera sistemi yerine 20 megapiksel çözünürlüklü ön kamerası mercek altına alındı.

1080p video kaydı da yapabilen kamera, DxOMark’ın testinden 83 puan aldı. Bu da akıllı telefonu Galaxy A71 gibi orta segment ve iPhone Xs Max gibi eski amiral gemisi telefonlarla aynı çizgiye yerleştiriyor.

DxOMark, kameranın uygun koşulların sağlanması durumunda mükemmel bir performans sergilediğine dikkat çekiyor. Buna ek olarak; hemen hemen her koşulda yüzlerin istikrarlı biçimde pozlandığı ifade ediliyor.

Ön kameranın sıkıntı yaşadığı alan olarak ise dinamik aralık öne çıkıyor. Kamera yüzlerde iyi pozlama yapabilse de, parlak ışıklı sahnelerde gölgeleri kesebiliyor. Renklerin tutarlı olmaması ve düşük ışıklı ortamlarda cilt tonlarının kızartılması da sorunlar arasında değerlendiriliyor. Lens sabit odaklı olmasına rağmen, geniş bir alan derinliğine sahip. Bu da yüzlerin farklı çekim senaryolarında bile keskin biçimde görünmesini sağlıyor.

Xiaomi Mi 10 Pro, ön kamera testinden fotoğraf için 84, video performansı için ise 81 puan aldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER