Teknoloji

Xiaomi Mi 10 Pro’nun kamerasıyla uzaydan Dünya’nın fotoğraflarını çekti

xiaomi mi 10 pro

Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro geçtiğimiz ay resmiyet kazanmıştı. Küresel sahneye yakında çıkacak telefonlar için hazırlanan tanıtım materyalleri de birer birer yayınlanıyor. Bunların en yenilerinden biri, Mi 10 Pro’nun 108 megapiksel çözünürlüklü ana kamera sensörünün ne kadar maharetli olduğunu gösteriyor.

Xiaomi, geçtiğimiz yıl uzaya Mi 10 Pro’nun 108 megapiksel çözünürlüklü kamera sensörünü taşıyan bir uydu gönderdi. Bu uydu, 108 megapiksellik sensörle uzaydan Dünya’nın fotoğraflarını çekti. Söz konusu fotoğraflar epey etkileyici olsa da, videonun sadece 8 saniyelik kısmında görülüyor. 87 saniye uzunluğundaki videoda, uzaydan çekilen fotoğraf örnekleri 54. saniyeden itibaren izleyicilerin karşısına çıkıyor.

Xiaomi’nin Mi 10 Pro’nun kamerasının yeteneklerini göstermek için akılda kalıcı ve etkileyici bir yol seçtiğini söylemek çok yanlış olmayacaktır. Tanıtım için seçilen “Dünyanızı 108 megapikselle görün” sloganı da Xiaomi’nin aklından geçenler hakkında somut bilgiler veriyor.

Hazırlanan tanıtım filmi, Xiaomi’nin planları konusunda da ipucu veriyor. Şirket, 2020’de dünya genelinde 100 milyondan fazla kişiye hizmet etmeyi istediğini belirtiyor.

Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro için gerçekleştirdiği ilk hızlı satış etkinliklerinden oldukça iyi sonuçlar almıştı. Bu satışlarda Mi 10 Pro stokları 55 saniye içinde tükenirken, şirketin kasasına 200 milyon yuan (176 milyon TL) civarında bir para girmişti.

İLGİLİ HABERLER