Teknoloji

Xiaomi Mi 10 Pro kamera performansıyla zirveye çıktı

xiaomi mi 10 pro

Fotoğraf makinelerinin lenslerini ve akıllı telefonların kameralarını test eden DxOMark, telefonları aldığı puanlara göre sıralıyor. DxOMark’ın listesinin zirvesinde uzun süredir Huawei Mate 30 Pro 5G bulunuyordu. Ancak geçtiğimiz gün tanıtılan Xiaomi Mi 10 Pro, bu listenin zirvesine yerleşmeyi başardı.

Mi 10 Pro, Huawei Mate 30 Pro 5G’yi geride bıraksa da; akıllı telefonun asıl rakibinin Samsung’un yeni Galaxy S20 serisi telefonları olduğu söylenebilir. Galaxy S20 serisiyle hemen hemen aynı özellikleri çok daha uygun fiyatlarla sunan Mi 10 ve Mi 10 Pro, satıldıkları ülkelerde S20 serisine ciddi anlamda rakip olacak gibi görünüyor.

Galaxy S20 serisinin üyeleri henüz DxOMark’ın testinden geçmiş değil. Dolayısıyla bu telefonların kameralarının Mi 10 Pro’ya karşı bir üstünlük sağlayıp sağlamadığı bilinmiyor. DxOMark editörleri Mi 10 Pro’nun Mate 30 Pro’dan daha iyi bir dinamik aralığa sunduğuna dikkat çekerken, telefonun hem aydınlık ortamlarda hem de düşük ışıkta çok fazla detay yakalayabildiği vurgulanıyor.

Mi 10 Pro’nun arkasında da Mi CC9 Pro’da olduğu gibi 108 megapiksel çözünürlüklü bir kamera sensörü bulunuyor. Ancak Qualcomm Snapdragon 865’in varlığı, Mi 10 Pro’yu Mi CC9 Pro’nun önüne taşıyor. Bu sensörün Samsung’un Galaxy S20 Ultra’da kullandığı 108 megapiksellik sensörden farklı olduğunu belirtmekte fayda var.

xiaomi mi 10 pro

Xiaomi Mi 10 Pro video performansıyla rekor kırdı

Mi 10 Pro, video performansıyla da DxOMark’ın rekorunu kırmayı başardı. Özellikle sabitleme konusundaki yeteneği, Mi 10 Pro’yu bu alanda zirveye taşımış gibi görünüyor. Otomatik odaklamanın hızlılığına ve doğruluğuna da dikkat çekilirken, fotoğraf tarafındaki otomatik odaklamanın daha hatasız olduğu belirtiliyor.

Xiaomi Mi 10 Pro, Galaxy S20 Ultra test edilene veya Huawei P40 Pro çıkana kadar listenin zirvesinde kalmayı garantilemiş gibi görünüyor. DxOMark’ın bu telefonları test etmesinin ardından listede değişiklik olup olmayacağı yakında anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER