Teknoloji

Xiaomi haziranda küresel akıllı telefon pazarında zirveye çıktı

xiaomi cc11

Xiaomi küresel akıllı telefon pazarındaki istikrarlı yükselişini sürdürüyor. Counterpoint Research verilerine göre; Çinli üretici, geçtiğimiz haziran ayında küresel satışlarda hem Samsung’u hem de Apple’ı geride bırakmaya başararak önemli bir başarıya imza attı.

Xiaomi’nin haziran ayında küresel akıllı telefon satışlarındaki payı yüzde 17.1 oldu. Samsung yüzde 15.7 ile ikinci olurken, Apple da yüzde 14.3 ile üçüncü sırada yer aldı. İlk akıllı telefonunu çıkarmasının üzerinden neredeyse 10 yıl geçen Xiaomi’nin toplam satış sayısının 800 milyonu geçtiği söyleniyor.

Counterpoint Research analisti Tarun Pathak, Xiaomi’nin Avrupa’daki başarılı performansına dikkat çekiyor. Şirketin geleneksel olarak yüksek satışlara ulaştığı Çin ve Hindistan gibi pazarlarda ise talebin normalleştiği belirtiliyor.

Xiaomi; Redmi 9, Note 9 ve Redmi K serileriyle Çin’de de en hızlı büyüyen akıllı telefon üreticisi konumunda. Rakiplere bakıldığında ise Samsung’un Vietnam’da yaşadığı üretim sorunlarının bu tabloda etkili olduğu belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER