Teknoloji

Xiaomi Avrupa’da Samsung’u geçme başarısını gösterdi

xiaomi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, sağlam bir büyüme kaydetmeye devam ediyor. Strategy Analytics’in en son rakamlarına göre şirket, 2021’in ikinci çeyreğinde dünyanın iki numaralı akıllı telefon satıcısı olarak Apple’ı geride bıraktıktan sonra, şimdi ilk kez Avrupa’da en çok satan şirket oldu.

Xiaomi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 67,1 artışla, ikinci çeyrekte sevk edilen 12.7 milyon telefonla Samsung’u geçerek Avrupa’da en üst sırada yer aldı. Güney Koreli şirket dünyanın en büyük telefon satıcısı olmaya devam etmesine rağmen, Samsung’un sevkiyatları aynı dönemde yüzde 7 düşerek 12 milyon adede geriledi.

Strategy Analytics araştırmasına göre, Avrupa’daki genel akıllı telefon sevkiyatları 2021’de COVID sonrası görülen iyileşme sayesinde arttı ve Apple da iyi bir büyüme gösterdi. iPhone üreticisi, iPhone 12’ye olan yoğun ilgi sayesinde 2020’ye göre yüzde 15,7 artış kaydetti.

Bununla birlikte, Xiaomi’nin değere odaklanması, Avrupa’daki çekiciliğini genişletmeye yardımcı olmuş gibi görünüyor. Strategy Analytics müdür yardımcısı Boris Metodiev konuyla ilgili basın açıklamasında, “Xiaomi, diğerleri arasında Rusya, Ukrayna, İspanya ve İtalya’da büyük başarı elde etti ve Mi ve Redmi serisi zengin özelliklere sahip, değerli akıllı telefonlar için istekli müşteriler buldu.” dedi.

Xiaomi’nin büyümesine Huawei’nin durumu da yardımcı oldu. Huawei Avrupa kıtasında oldukça iyi bir durumdayken, 2019 ortalarından itibaren akıllı telefonlarında Google uygulamaları ve Google Play Store’un yüklü olarak gelmemeye başlaması Çinli üreticiyi fazlasıyla etkiledi.

İLGİLİ HABERLER