Teknoloji

Xiaomi Google Home Hub’a yanıt vermeye hazırlanıyor

Xiaomi en yeni akıllı telefonu Mi 9‘u bugün görücüye çıkardı. Şirket yeni akıllı telefonunu tanıtırken, akıllı evler için merkez işlevi görecek yeni bir cihazın üstünde çalıştığını da müjdelediXiao Ai Touchscreen Speaker Box adını taşıyan cihaz, görsel açıdan Google Home Hub ve Lenovo Smart Clock‘a yakın bir yerde duruyor.

Xiaomi’nin Google Home Hub’a rakip olarak hazırladığı cihazda Google Asistan desteğinin bulunup  bulunmadığı bilinmiyor. Şirketin ürettiği klima, hava temizleyici, ışık, kamera, kapı zili monitörü gibi akıllı ev ürünleri Xiao Ai sayesinde sesle veya ekrana dokunarak kontrol edilebilecek.

Aynı zamanda bir saat olan Xiao Ai’da kullanıcılar saat arayüzünü kendi tercihleri doğrultusunda kişiselleştirebilecek. Alarm fonksiyonunda ise kullanıcılar doğrudan müzik veya videoyla uyandırılabilecek. 4 inçlik ekranda iQiyi, Sogou, Tencent’in QQ servisleri ve Sina’nın içeriklerini oynatmak da mümkün olacak. YouTube gibi platformların bu listeye eklenip eklenmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

xiaomi xiao ai touchscreen speaker boxXiaomi, Xiao Ai Touchscreen Speaker Box için açık beta dönemini 28 Şubat’ta başlatacak. Bu da cihazın Çin’de piyasaya sürülmesi için bile uzun bir süre boyunca beklemenin gerekeceği anlamına geliyor. Diğer ülkelerde ise bu bekleyiş daha uzun süreceğe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER