Teknoloji

Xiaomi’den değiştirilebilir lens takılabilen konsept telefon

xiaomi 12s ultra concept phone

Geçtiğimiz temmuz ayında tanıtılan Xiaomi 12S Ultra, 1 inç sensörü ve Leica ile birlikte geliştirilen kamera sistemiyle dikkat çekmişti. Görünen o ki, Çinli üretici eş zamanlı şekilde daha hırslı başka bir proje üstünde de çalışmış.

Bugün duyurulan “Xiaomi 12S Ultra Concept Phone” isimli konsept telefon, 12S Ultra lle hemen hemen aynı tasarıma sahip. Ancak bu konsept cihazda kamera modülünün ortasında bir adet daha 1 inç 50.3 megapiksel çözünürlüklü sensör bulunuyor. Bu yeni sensör değiştirilebilir Leica M lens ile birlikte çalışacak şekilde tasarlandı.

Şirketin bu ekstra 1 inç sensörü büyük, yuvarlak bir safir camın altına yerleştirdiği görülüyor. Söz konusu sensörün 10-bit RAW desteğine sahip Sony IMX989 olduğunu belirtmekte fayda var. Bu büyük safir camın altında ise değiştirilebilir lensin takılması için bir boşluk bulunuyor. İkinci sensörü koruyan bu safir camın ışık iletiminin nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

xiaomi 12s ultra concept phone12S Ultra’da kamera modülünün ortasında yer alan 48 megapiksel ultra geniş açılı kamera, bu konsept telefonda kenara taşınıyor. Orijinal 12S Ultra’da aynı alanda 48 megapiksel periskop telefoto kamera bulunuyor.

Xiaomi 12S Ultra Concept Phone’dan 10 adet üretildi

Xiaomi’nin Weibo hesabından paylaşılan video, 12S Ultra’ya lens takmak için arka kamera adasının etrafındaki koruma halkasının çıkarılması gerektiğini gösteriyor. Ardından bir adaptör yardımıyla Leica M lensi telefonun arkasına takmak mümkün oluyor.

xiaomi 12s ultra concept phoneXiaomi 12S Ultra Concept Phone’un geniş ölçekli üretilip üretilemeyeceği belirsizliğini koruyor. Telefona dair bilinen tek şey, standart 12S Ultra ile eş zamanlı şekilde geliştirilmiş olması. Şimdilik sadece 10 adet üretilen 12S Ultra Concept Phone’un maliyetinin 300 bin yuan (766 bin 695 TL) olduğu öğrenildi.

İLGİLİ HABERLER