Teknoloji

Xiaomi Civi fotoğrafları Vivo X60 Pro benzeri tasarımı gösteriyor

xiaomi civi 2

Xiaomi Civi serisinin 27 Eylül’de Çin’de tanıtılacağını açıklamıştı. Şirket tarafından Weibo’da yapılan paylaşımlar, Civi’nin tasarımı konusunda da fikir edinmeyi sağlıyor. Civi ilk bakışta Vivo X60 Pro‘ya fazlasıyla benziyor. Kamera adası, delikli ekran ve mavi renk akıllara X60 Pro’yu getiriyor.

Ancak Civi’nin arka paneline biraz daha yakından bakıldığında Oppo Reno 5 Pro 5G ve Reno 6 Pro 5G modellerinin bazı renk seçeneklerinde görülen yıldızlı doku göze çarpıyor. Xiaomi’nin Civi’yi tasarlarken kendisini kopyalamakla suçladığı rakiplerinden esinlenmiş olmasının dikkat çekici olduğu söylenebilir.

Yine de, Xiaomi Civi’nin oldukça etkileyici göründüğünü belirtmek gerekiyor. Paylaşımlardan birinde Dolby Atmos ses desteği ve USB-C girişinin varlığı görülüyor. Görsellerde 3.5 mm. kulaklık jakı ise mevcut değil.

Xiaomi’nin paylaşımına göre, Civi 6.98 mm. kalınlığında bir kasaya sahip. Akıllı telefon tartıda 166 gram çekiyor. Xiaomi’nin paylaşımında sadece mavi renk seçeneği görülse de, Weibo’da telefonun siyah rengini gösteren canlı fotoğraflar da paylaşıldı.

Weibo sızıntısına göre, telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 778G işlemci bulunuyor. Telefonun 6.55 inç büyüklüğündeki Full HD+ çözünürlüklü ekranının yenileme hızı ise 120 Hz. 64 megapiksel ana kamera, 32 megapiksel ön kamera, 55W şarj desteğine sahip 4500 mAh pil de telefonun özellikleri arasında yer alıyor. Telefonla birlikte 55W şarj adaptörünün de geleceğini belirtmekte fayda var.

Xiaomi Civi ile ilgili bir diğer sızıntı ise telefonun kutu açma videosu. Bu videoda 256 GB depolama alanı ve MIUI 12.5.1 kullanıcı arayüzünü görmek mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER