Teknoloji

Xiaomi’den ikinci nesil Black Shark müjdesi

xiaomi black shark 2

Akıllı oyun telefonları niş bir kategori olmaya devam etse de, üreticilerin planlarında hâlâ belirgin bir yere sahip. Bu kategoriye giren ilk şirketlerden biri olan Çinli    b, yeni dönemde de oyun telefonu çıkarmaktan vazgeçmeyeceğini gösteriyor. Xiaomi ikinci nesil  b için çalışmaların devam ettiğini ve cihazın ilkbaharda gözler önüne çıkmasının planlandığını açıkladı.

Orijinal Black Shark, geçtiğimiz nisan ayında tanıtılmıştı. Bu versiyonu sonbaharda duyurulan Black Shark ealo takip etmişti. Xiaomi telefonun yeni versiyonunun özellikleri ve yetenekleri konusunda hayranlarından da fikir bekliyor. Çinli üreticiden bu doğrultuda bir çağrı gelse de, telefonun geliştirme çalışmalarında hatırı sayılır bir mesafe kaydedilmişe benziyor. Xiaomi’nin ürün direktörlerinden Wang Teng Thomas, yeni Black Shark’ı çalışırken gördüğünü ve telefonun “çok hızlı” olduğunu dile getirdi.

Thomas, yeni nesil Black Shark’ın ne gibi özelliklere sahip olacağı ve teknik kapasitesi konusunda herhangi bir ipucu vermedi. Ancak Xiaomi’nin “Skywalker” kod adıyla yeni bir Black Shark üstünde çalıştığına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmiş ve bu haberlerde telefonun muhtemel teknik özelliklerine dair bilgilere de yer verilmişti.

Buna göre, yeni Xiaomi Black Shark Qualcomm Snapdragon 855 işlemciyle gelecek. Bu işlemciye eşlik edecek belleğin kapasitesinin de en az 8 GB olması bekleniyor. Telefonun kutusundan Android 9 Pie ile çıkması ve üst kalite bir ekrana sahip olması da beklentiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER