Teknoloji

Xiaomi’nin yeni akıllı bilekliği Band 8 şık kayış seçenekleriyle geliyor

xiaomi band 8

Xiaomi yeni akıllı telefonu 13 Ultra‘yı ve yeni tabletleri Pad 6 ile Pad 6 Pro’yu tanıttığı etkinlikte bir ürünü daha gözler önüne çıkardı. Bu ürün şirketin en yeni akıllı bilekliği Xiaomi Band 8 oldu.

Band 8’de kapsül şeklinde 1.62 inç büyüklüğünde bir AMOLED ekran bulunuyor. 490 x 192 piksel çözünürlüklü bu ekranın yenileme hızı ise 60 Hz. Sürekli Açık Ekran desteğine sahip olan Band 8’in ekranının maksimum parlaklık seviyesi 600 nit. Band 7’de bu değer 500 nit seviyesindeydi.

Xiaomi yeni akıllı bilekliği için çok sayıda resmi kayış seçeneği sunuyor. Bu kayışlarda deri, naylon kumaş ve metal gibi farklı materyallerin farklı tarzlarda kullanılmış olması da ayrıca dikkat çekiyor. Xiaomi’nin Band 8’i ayakkabıya bağlamayı sağlayacak bir aksesuar sunduğunu belirtmekte de fayda var. Böylelikle daha gelişmiş adım takibi ve duruş izlemesi yapılabiliyor.

xiaomi band 8

Tartıda 27 gram çeken Band 8, suyun altında 5 ATM basınca kadar çalışabiliyor. Kalp atış hızını ve kandaki oksijen seviyesini ölçebilen Band 8, kullanıcıların uykularını ve stres seviyelerini de takip edebiliyor.

xiaomi band 8

Band 8 ile birlikte kullanıcılara interaktif egzersizler sunuluyor. Bu egzersizler Band 8’in ivme ölçerinden yararlanarak kullanıcıların hareketlerini gerçek zamanlı şekilde takip ediliyor. Xiaomi’nin Mi Fitness uygulamasından takip edilebilen egzersizler telefon veya tablet üzerinden izlenebiliyor.

xiaomi band 8

Xiaomi Band 8 16 gün pil ömrü vadediyor

Xiaomi yeni akıllı bilekliğinin pil ömrünün 16 gün olduğunu belirtirken, Sürekli Açık Ekran özelliği aktif hâle geldiğinde sürenin 8 güne ineceği ifade ediliyor. Band 8’in 190 mAh kapasiteli pilini 1 saat içinde doldurmak mümkün oluyor.

xiaomi band 8

Xiaomi Band 8 Çin’de 249 yuandan (703 TL) başlayan fiyatlarla satılacak. NFC destekli versiyon için 299 yuan (844 TL) ödemek gerekecek. Band 8’in uluslararası çıkış tarihi ve fiyatı konusunda şimdilik bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER